MSC Cruises vierde donderdag op de scheepswerf van Fincantieri in het Italiaanse Monfalcone de tewaterlating van haar volgende vlaggenschip, MSC Seascape. Volgens traditie komen de scheepseigenaar en de scheepsbouwer van een nieuw schip samen om voor het eerst getuige te zijn van een schip dat het water raakt. MSC Seascape wordt in november 2022 opgeleverd. Het wordt het tweede Seaside EVO-klasse schip dat deel gaat uitmaken van de vloot van MSC Cruises. Het is het vierde schip in de innovatieve Seaside-klasse van de rederij. MSC Seascape biedt plaats aan maximaal 5.877 passagiers met 13.000 m² buitenruimte.

Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van MSC Cruises, zei: “Het drijven van de MSC Seascape markeert een nieuwe belangrijke mijlpaal in de groei van onze vloot. Het schip wordt een eerbetoon aan de oceanen door middel van een reeks zeer innovatieve maritieme en ontwerpkenmerken. Ondanks de pandemie zijn we doorgegaan met onze ambitieuze nieuwbouwplannen. Vandaag is het dubbel feest voor MSC. Tegelijkertijd met de tewaterlating van ons volgende vlaggenschip MSC Seascape wordt haar zusterschip MSC Seashore officieel gedoopt op ons privé-eiland, Ocean Cay MSC Marine Reserve”.

“MSC Seascape beschikt – samen met MSC Seashore – over enkele van de nieuwste milieutechnologieën en oplossingen om haar impact op het milieu te minimaliseren, wat ons zal helpen een verdere stap voorwaarts te zetten in de richting van het realiseren van onze ambitie om tegen 2050 netto nul uitstoot van broeikasgassen te bereiken”, aldus Vago.

Details MSC Seascape:

Toekomstbestendige milieutechnologie:

De milieutechnologieën van MSC Seascape omvatten selectieve katalytische reductiesystemen op elk van haar vier Wärtsilä 14V 46F-motoren om de uitstoot van stikstofoxide tot 90 procent te verminderen door het gas om te zetten in onschadelijk stikstof en water, plus hybride uitlaatgasreinigingssystemen om 98 per cent van zwaveloxide uit scheepsemissies te verwijderen.

Het schip is uitgerust met de beste afvalwaterbehandelingssystemen met zuiveringsnormen die hoger zijn dan de meeste afvalwaterzuiveringsinstallaties aan land, geavanceerde afvalbeheersystemen, ballastwaterbehandelingssystemen goedgekeurd door de kustwacht van de Verenigde Staten, de nieuwste technologische systemen voor het voorkomen van olielozingen uit machineruimten en verschillende effectieve verbeteringen op het gebied van energie-efficiëntie – van warmteterugwinningssystemen tot LED-verlichting waarmee energie kan worden bespaard.

Het schip zal ook beschikken over een onder water geluidsbeheersysteem om de mogelijke effecten op zeezoogdieren te verminderen en te isoleren.

Verbinding met de zee:

Op MSC Seascape zal, net als bij haar zusterschip MSC Seashore, bijna 70 procent van haar openbare ruimtes volledig opnieuw worden ontworpen om gasten nog dichter bij de zee te brengen:

  • 2.270 hutten met 12 verschillende soorten hutten en suites met balkon, inclusief “aft” suites;
  • 11 eetgelegenheden, 19 bars en lounges met veel mogelijkheden voor ‘Al Fresco’ dineren en drinken;
  • Zes zwembaden, waaronder een overloopzwembad op het achterdek met uitzicht op de oceaan;
  • De MSC Yacht Club wordt de grootste en meest luxueuze in de vloot van MSC Cruises, met bijna 3.000 m² ruimte waaronder een voordek met een weids uitzicht op zee.
  • Een uitgestrekte 540 meter lange promenade, nog dichter bij het water;
  • Een spectaculaire Bridge of Sighs met glazen vloer op dek 16 met uitkijkpunt op de oceaan.
Wil jij weer cruisen met MSC Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

MSC Cruises Captain Cruise CruiseReizen.nl Cruisewinkel Stip TUI Travel Store