MSC Cruises heeft bekendgemaakt dat het als eerste internationale cruisemaatschappij een certificaat heeft ontvangen voor het gezondheids- en veiligheidsprotocol van het Japanse maritieme classificatiebureau ClassNK. Het is een belangrijke stap voor de rederij op weg naar de operationale herstart in het land, dat gepland staat voor april 2021.

Door de certificering kan MSC Cruises volgende maand de verkoop starten voor de Japanse markt voor cruises met een thuishaven in Japan. Tevens kan met havens in het Aziatische land worden samengewerkt ter voorbereiding op het komende cruiseseizoen.

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises, zei: “We zijn zeer verheugd dat we deze certificering hebben ontvangen en hebben er nu alle vertrouwen in dat we in april 2021 onze activiteiten in Japan voor de lokale markt kunnen hervatten.”

De operationele protocollen voor gezondheid en veiligheid van havenautoriteiten in Japan en MSC Cruises zullen ook de richtlijnen volgen die zijn opgesteld door JOPA, de Japan Oceangoing Passenger Ship Association.

MSC Bellissima

De MSC Bellissima zal worden ingezet in Japan, met Yokohama als thuishaven. Het gaat cruises van zes tot negen nachten varen in april, mei en juni 2021. Ze zal ook in oktober en november 2021 in het land opereren.

De heer Onorato voegde toe: “Om de eerste internationale cruisemaatschappij in Japan te zijn die deze belangrijke certificering van naleving krijgt, is een nieuw bewijs van ons robuuste en rigoureuze gezondheids- en veiligheidsprotocol dat de weg leidde voor de hele wereldwijde industrie toen we in augustus de eerste grote rederij werden die de cruiseactiviteiten in de Middellandse Zee hervatte.

“We hebben nu veilig en verantwoord meer dan 30.000 klanten vervoerd in de Middellandse Zee en kunnen nu uitkijken om hetzelfde te bieden aan onze gasten die in Japan wonen.

“Ons toonaangevende protocol, evenals de unieke sets gegevens die zijn verzameld tijdens de exploitatie van onze twee schepen die de afgelopen maanden Italië, Griekenland en Malta hebben aangedaan, worden momenteel beoordeeld door autoriteiten in andere regio’s waar de andere schepen van het bedrijf zijn gepland om opnieuw op te starten”.

“Wij zijn daarom van mening dat deze certificering – in een land waar de industrie al heel vroeg in het middelpunt van de aandacht stond – en de bevestiging door de autoriteiten in Italië door middel van hun laatste ministerieel besluit dat cruisen kan doorgaan, de manier is om het vertrouwen aan te tonen dat we hebben kunnen opbouwen met de effectieve maatregelen van het protocol en hun rigoureuze toepassing ten behoeve van gasten, bemanning en de gemeenschappen die we bedienen. “