.MSC Cruises gaat naast haar cruises in Italië ook cruises aanbieden vanuit Groot-Brittannië voor Britse vakantiegangers. De rederij gaat mini-cruises en cruises van een week aanbieden die alleen voor Britten zijn. Alle reizen zullen Britse families en gasten van alle leeftijden verwelkomen, ook kinderen, ongeacht of je gevaccineerd bent of nog niet. Dit in tegenstelling tot andere rederijen die eisen dat gasten gevaccineerd moeten zijn. Britse gasten mochten tot nu toe helaas niet mee op de Italiaanse cruises vanwege reisbeperkingen.

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises: “Onze ervaring met veilig en verantwoord cruisen sinds augustus vorig jaar in de Middellandse Zee, met ons toonaangevende beschermende gezondheids- en veiligheidsprotocol, heeft ons veel kennis en gegevens opgeleverd over veilige cruises. Dankzij dat  protocol hebben we tot nu toe meer dan 50.000 gasten vervoerd – op cruises naar Italië, Malta en Griekenland – die getuigen van de ervaring van een plezierige vakantie voor hun welzijn, zowel aan boord van onze schepen als tijdens onze baanbrekende beschermde excursies aan wal.”

“Na de eerste fase van onze herstart in de Middellandse Zee, is de volgende logische stap voor ons om onze ervaring beschikbaar te stellen aan Britse vakantiegangers, die gepassioneerd zijn door cruisen, aangezien UK van plan is om in de tweede helft van mei binnenlandse reizen open te stellen. We blijven er ook van overtuigd dat we binnenkort Britse gasten ook weer kunnen verwelkomen aan boord van één van onze andere schepen, zodra de huidige internationale reisbeperkingen zijn opgeheven en meer van onze schepen opnieuw zullen zijn opgestart in de Middellandse Zee en andere traditioneel favoriete gebieden.”

Route & testen

Alle vertrekken, vanaf 20 mei, zullen plaatsvinden vanaf de nieuwe cruiseterminal in Southampton. MSC Cruises zal andere inschepingshavens (alleen in de UK) aan het programma toevoegen. Deze worden binnenkort bekendgemaakt. Ook zal de naam van het schip dan bekend worden.

Alle gasten ontvangen een antigeentest voordat ze aan boord gaan. Daarnaast moeten niet-gevaccineerde gasten ook kunnen aantonen dat ze binnen 72 uur voor vertrektijd schip een negatieve test hebben uitgevoerd. Andere maatregelen vóór het inschepen en aan boord zijn ook van toepassing op zowel gasten als bemanning. Dit in overeenstemming met het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises.

Het protocol is ontwikkeld in 2020 met input van internationale gezondheidsexperts, waaronder MSC Cruises ‘COVID-19 Blue-Ribbon Expert Group’. Alsook in nauwe samenwerking met relevante nationale en regionale gezondheids-, transport- en veiligheidsautoriteiten in heel Europa.

Nieuwsgierig naar de Italiaanse cruises van MSC? Kijk dan hier:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruisewinkelStipTUI