MSC Cruises heeft bekendgemaakt dat een tweede schip, MSC Magnifica, MSC Poesia zal vergezellen op de MSC World Cruise 2023. De twee schepen zullen tezamen meer dan 5.000 passagiers ontvangen voor een reis rond de wereld. Beide schepen vertrekken op 4 januari vanuit Civitavecchia en 5 januari 2023 vanuit Genua, Italië, voor gelijktijdige wereldcruises. Ze varen wel verschillende routes over de hele wereld.

MSC Magnifica zal dezelfde reisroute varen die MSC Poesia had moeten uitvoeren voor de MSC World Cruise 2022. Deze laatste cruise is echter geannuleerd omdat er te veel havens zijn die nog steeds met beperkingen worden geconfronteerd als gevolg van de coronapandemie. Passagiers die hierdoor zijn getroffen krijgen nu de mogelijkheid om met MSC Magnifica mee te gaan en alsnog de reis van hun leven te maken.

De verkoop voor MSC Magnifica’s World Cruise 2023 is inmiddels gestart. Er zal binnenkort contact worden opgenomen met passagiers die reeds geboekt hadden voor de MSC World Cruise 2022. Zij krijgen voorrang bij het boeken. Passagiers die hun boeking naar 2023 verplaatsen kunnen als dank voor hun loyaliteit tussen 1 januari en 3 mei 2022 een gratis cruise boeken, zodat ze in deze periode toch kunnen genieten van een cruisevakantie. MSC Poesia’s World Cruise 2023 is momenteel uitverkocht en heeft een wachtlijst, dus dit biedt ook de mogelijkheid voor die passagiers om met MSC Magnifica te gaan varen.

MSC Poesia en MSC Magnifica zullen in 2023 samen vertrekken vanuit Civitavecchia (4 januari), Genua, Italië (5 januari), Marseille, Frankrijk (6 januari) en Barcelona, ​​Spanje (7 januari). Zodra ze de Middellandse Zee zijn overgestoken, zullen de schepen afscheid nemen van elkaar op de Atlantische Oceaan. De MSC Magnifica zal rond Zuid-Amerika varen, de Stille Zuidzee oversteken en dan verder naar de Indische Oceaan, de Arabische Zee, de Rode Zee om vervolgens via het Suezkanaal terug te keren naar de Middellandse Zee.

MSC Poesia daarentegen zal door het Panamakanaal reizen en vervolgens langs de westkust van Midden-Amerika en Noord-Amerika. Daarna gaat het verder naar de Stille Oceaan en vervolgens een langere periode in Azië. Het schip steekt de Indische Oceaan over en keert vervolgens via het Suezkanaal terug naar de Middellandse Zee.

MSC WORLD CRUISE 2023 – MSC MAGNIFICA’S ROUTE

MSC Magnifica bezoekt 43 bestemmingen in 24 landen met meer dan 25 UNESCO-werelderfgoedlocaties op vijf continenten. De 117-daagse reis biedt negen verlengde overnachtingen en het schip zal twee keer de evenaar oversteken.

Beginnend in de Middellandse Zee zal het schip naar het zuidwesten varen via stops in Lissabon in Portugal en Funchal, op het eiland Madeira, en vervolgens naar Mindelo, Kaapverdië, waar het schip de evenaar zal oversteken en aankomt in Zuid-Amerika. Hier wachten 11 bestemmingen in Brazilië, Argentinië, Uruguay en Chili, waaronder twee dagen in Rio de Janeiro (Brazilië), Buenos Aires en Ushuaia, Argentinië.

Na Zuid-Amerika wordt de Stille Zuidzee overgestoken en worden eilanden als Tahiti, Frans-Polynesië en Rarotonga & Aitutaki van de Cookeilanden bezocht. Hierna gaat de route verder naar Nieuw-Zeeland en Australië voor bestemmingen zoals Auckland, Napier en Wellington, evenals twee dagen in Sydney.

Daarna staan de Lifou & Mare-eilanden in Nieuw-Caledonië, Alotau, Papoea-Nieuw-Guinea, het eiland Lombok in Indonesië, Singapore, Port Klang en Kuala Lumpur, Maleisië op het programma. Voordat het Suezkanaal wordt bereikt kunnen passagiers zich verheugen op bezoeken aan Colombo, Sri Lanka en twee dagen Mumbai, India. Daarna wordt koers gezet naar Salalah, Oman en Aqaba, Jordanië.

Met niet meer dan vier opeenvolgende zeedagen kunnen passagiers ook genieten van in totaal negen overnachtingen in havens, waaronder Rio de Janeiro (Brazilië), Buenos Aires (Argentinië), Ushuaia (Argentinië), Valparaiso (Chili), Callao (Peru), Papeete (Tahiti), Sydney (Australië), Benoa (Indonesië) en Mumbai (India).

Inbegrepen in de prijs van MSC World Cruise 2023 is een drankenpakket, 15 excursies aan wal en 30% korting op wasservice.

Wil jij weer MSC Cruises varen? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseReizen.nl Cruisewinkel Stip TUI Travel Store