MSC Cruises heeft vandaag aangekondigd dat het de activiteiten van MSC Grandiosa later deze maand tijdelijk zal onderbreken en de geplande herstart van MSC Magnifica naar januari zal verschuiven in verband met de nieuwe maatregelen die zojuist door de Italiaanse regering zijn ingevoerd voor de kerst- en nieuwjaarsperiode.

De nieuwe maatregelen omvatten uitgebreide beperkingen voor de mobiliteit van mensen in het hele land, wat ernstige gevolgen heeft voor toekomstige gasten – zowel Italiaanse als internationale – om de inschepingshavens in Italië te bereiken.

De regering in Italië heeft aangekondigd het verkeer van inwoners bijna volledig te beperken, niet langer alleen tussen regio’s, maar nu ook tussen steden en dorpen in haar inspanningen om de pandemie te bestrijden. Deze maatregelen zullen van toepassing zijn voor inwoners van Italië vanaf 21 december 2020 tot en met 6 januari 2021. Het beperkt ook de mogelijkheden van inwoners van andere landen om naar en door Italië te reizen.

De  annulering van drie toekomstige geplande reizen van MSC Grandiosa en drie afvaarten van MSC Magnifica is het gevolg van het nieuwe decreet.

Betroffen cruises

MSC Grandiosa zal haar huidige vaarroute van 7 nachten tijdelijk onderbreken vanaf 20 december in Genua en hervat haar cruises in de westelijke Middellandse Zee op 10 januari 2021 eveneens vanuit Genua.

De MSC Magnifica, die op 18 december opnieuw zou starten met cruises van 10 nachten in het westelijke en oostelijke Middellandse Zeegebied vanuit Genua, begint nu met haar vaarroute op 15 januari 2021.

Herstart

In januari zal MSC Cruises weer gasten verwelkomen aan boord van MSC Grandiosa en MSC Magnifica onder de bescherming van haar uitgebreide gezondheids- en veiligheidsprotocol dat de afgelopen weken – terwijl de pandemie aan de wal op haar hoogtepunt was – effectief werkte ter bescherming van gasten, bemanning en de gemeenschappen die de schepen bezoeken.

Sinds augustus heeft het toonaangevende protocol van MSC Cruises het mogelijk gemaakt om meer dan 30.000 gasten veilig en verantwoord een vakantie te laten beleven.

Nieuwsgierig naar MSC? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasStipTUIZeetours