LEGO Group heeft deze week een authentieke replica onthuld van het beroemdste schip aller tijden, de RMS Titanic. Voor het eerst kunnen fans de luxe voering nu nabouwen met LEGO steentjes, 110 jaar na de lancering van het schip in 1911 in Belfast. De LEGO Titanic is een van de langste en grootste LEGO-modellen tot nu toe, bestaand uit 9.090 blokjes, waardoor het een ware bouwuitdaging is voor zowel LEGO-fans als beginnende historici.

Naast zijn enorme omvang stond de Titanic bekend om zijn ongeëvenaarde grootsheid, die getrouw is vastgelegd in het LEGO model. Onder de onmiskenbare buitenkant van de LEGO Titanic zijn er verschillende ruimtes om te verkennen, waaronder de eersteklas grote trap die zes dekken overspant en de eetzaal in Jacobijnse stijl die zich op het D-dek van het schip bevond.

De Titanic stond ook bekend om zijn ongeëvenaarde snelheid, waarmee hij andere schepen uit die tijd overtrof, en op de lagere dekken vinden fans een replica van de ultramoderne machinekamer.

Meer dan 1,3 meter

Mike Psiaki, designmaster bij de LEGO Group: “Ten tijde van zijn lancering was de Titanic het toppunt van nautische engineering, het grootste bewegende voertuig ooit gemaakt. Het was voor ons een ongelooflijke reis om dit iconische schip na te bouwen van LEGO-stenen, met behulp van blauwdrukken die meer dan een eeuw geleden zijn gemaakt. Door de LEGO Titanic te ontwerpen met zo’n focus op immense details en schaal, maar ook zo nauwkeurig, hebben we een van de meest uitdagende bouwervaringen tot nu toe kunnen creëren. We weten dat steenbouwers en scheepsliefhebbers van alle leeftijden het geweldig zullen vinden om de set te bouwen en thuis te laten zien.”

Met een lengte van meer dan 1,3 m is de LEGO Titanic set perfect om neer te zetten en wordt geleverd met een unieke plaquette met de naam van het schip. Deze indrukwekkende set is beschikbaar voor pre-order vanaf 1 november en algemene verkoop vanaf 8 november 2021 bij LEGO Stores en www.LEGO.com/titanic voor de aanbevolen verkoopprijs van € 629,99.