Lisa Lutoff-Perlo, President en CEO van Celebrity Cruises, kondigde eind vorige week aan dat kapitein Kate McCue het roer over neemt van de nieuwe Celebrity Beyond als dit schip in april 2022 in de vaart gaat komen.

Ze maakte op 12-jarige leeftijd kennis met het cruisen tijdens een familievakantie. Ze vertelde haar vader dat ze later cruisedirector wilde worden. Zijn advies aan haar was dat ze alles kon doen wat ze wilde, inclusief het kapiteinschap van het schip.

Sinds die tijd is kapitein Kate een pionier geweest en doorbrak ze de genderbarrière in 2015 toen Lutoff-Perlo haar uitriep tot de eerste – en nog steeds enige – Amerikaanse vrouw die kapitein werd van een groot cruiseschip – Celebrity Summit. Ze verhuisde daarna naar Celebrity Equinox voordat ze in september 2019 werd aangesteld om de Celebrity Edge te besturen. Op 8 maart 2020 verstevigde McCue haar plaats in de geschiedenisboeken toen ze kapitein werd van het geschiedenismakende, barrièrebrekende team van de Celebrity Edge. Dat bestond uit het allereerste volledig vrouwelijke brug- en officiersteam van een cruiseschip.

Kapitein Kate leidde ook de Celebrity-vloot – en de industrie – terug met de herstart na de COVID pandemie. De Celebrity Edge was op 26 juni 2021 het eerste cruiseschip dat in meer dan een jaar met gasten uit een Amerikaanse haven voer.

Zeer populair

De innemende en charismatische McCue is ook een beroemdheid op sociale media geworden, met bijna 3,5 miljoen volgers op TikTok, Instagram en YouTube door het profiel van de kapitein te humaniseren en achter de schermen een kijkje te nemen in het zeevarende leven. Zo staat ze vaak op de foto met haar geliefde huisdier, een kat.

“De ‘take out’-kapitein zijn voor een nieuw schip is een eer voor elke kapitein en het is een absolute droom die uitkomt voor mij. Ik zeg altijd dat als je het ziet, je het kunt zijn en ik hoop dat Celebrity Beyond vaart als inspiratie voor iedereen,” aldus kapitein Kate McCue. “Ik ben Lisa voor altijd dankbaar dat ze mij dit heeft toevertrouwd. De bedachtzaamheid en verbeeldingskracht die ze in dit schip heeft gestopt, wordt alleen geëvenaard door haar vooruitstrevende denkwijze om de industrie verder te brengen dan wat het nu is. ”

Celebrity Beyond zal niet alleen de titel van het grootste schip in de vloot hebben, maar zal zich ook gaan onderscheiden als het meest luxueuze schip van Celebrity.

April 2022

De Celebrity Beyond is momenteel in aanbouw op de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique. Haar oplevering staat gepland in april 2022. Aan het einde van die maand, op 27 april 2022, staat ook haar maiden voyage gepland vanuit Southampton. Het gaat om een cruise van 11 dagen door West-Europa waarbij o.a. Bordeaux, Lissabon, Sevilla, Malaga, Palma de Mallorca en Barcelona worden aangedaan.

Aansluitend aan haar eerste cruise zal ze diverse mediterrane reizen aanbieden waaronder 10-daages routes door de Italiaanse Rivièra en Frankrijk. Ook zal de Beyond routes van 11 dagen naar de Griekse eilanden tot begin oktober aanbieden. Daarna trekt de Beyond naar Port Everglades waarvandaan ze cruises gaat maken naar de Caribbean. De inaugurele cruises van de Celebrity Beyond gaan op 28 april 2021 in de verkoop.

Interesse in cruisen met de toekomstige Celebrity Beyond? Vraag een gratis offerte aan bij:

AMCA Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Travel Store Travel Store