Het nieuwe vlaggenschip van Holland America Line, Rotterdam, is vrijdagavond haar inaugurele cruiseseizoen in de Caribbean gestart. Het derde cruiseschip in de Pinnacle klasse vertrok voor de eerste keer vanuit haar nieuwe thuishaven Fort Lauderdale (Florida) voor een 5-daagse reis die Bimini op de Bahama’s en twee dagen Half Moon Cay, het privé-eiland van de cruisemaatschappij, aandoet. De Rotterdam arriveerde op 3 november in Port Everglades na haar eerste trans-Atlantische reis die op 20 oktober vertrok vanuit Amsterdam.

Rotterdam is het tweede schip van Holland America Line dat terugkeert naar Florida en het Caribisch gebied sinds de cruisestop 20 maanden geleden vanwege de coronapandemie. In november krijgt het schip in Port Everglades gezelschap van Pinnacle klasse zusterschip Nieuw Statendam en Eurodam, die ook hun Caribische seizoenen aftrappen. De Nieuw Amsterdam begon op 23 oktober met cruisen naar de Caribbean vanuit Fort Lauderdale.

“We hebben lang gewacht op onze terugkeer naar het Caribisch gebied, en het is een ongelooflijk moment voor ons bedrijf dat Rotterdam en onze andere schepen hun operaties hervatten vanuit Fort Lauderdale”, zegt Gus Antorcha, president van Holland America Line. “De eerste reis van Rotterdam vanuit Europa was een enorm succes en we krijgen veel positieve feedback van gasten over het schip.”

De rederij vierde het vertrek van Rotterdam voor de eerste Caribbean-cruise met fanfare om de passagiers aan boord te verwelkomen en Antorcha stond klaar om de instappende passagiers te begroeten.

Na deze eerste cruise vaart Rotterdam tot en met april in het Caribisch gebied, met steeds Fort Lauderdale als begin- en eindpunt. De cruises variëren van zes tot elf dagen en doen bestemmingen aan in de gehele de regio. Passagiers die op zoek zijn naar een langere vakantie kunnen kiezen voor Collectors’ Voyages – gecombineerde back-to-back routes die meer dan één gebied bestrijken.

Elke Caribische cruise omvat een stop op Half Moon Cay. Dit privé-eiland is uitgegroeid tot een populaire bestemming onder cruisereizigers met mooie witte zandstranden, villa’s met twee verdiepingen en privécabana’s, eetgelegenheden zoals Lobster Shack, een waterpark voor kinderen en een verscheidenheid aan tours voor natuurliefhebbers en avontuurlijke reizigers.

Klik hier voor een uitgebreid overzicht van alle routes van de Rotterdam in de Caribbean!

Wil jij met de Rotterdam in de Caribbean varen? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI Travel Store