Het nieuwste schip van Holland America Line, Rotterdam kwam vanochtend aan in de haven van IJmuiden. Het is de eerste keer dat dit schip, officieel het 11e schip in de vloot, in Nederland arriveert. Rotterdam vertrok op 31 augustus vanuit scheepswerf Fincantieri in Italië waar eind juli de officiële overdracht heeft plaatsgevonden. Het nieuwste vlaggenschip is in Nederland om zich voor te bereiden op haar eerste afvaart, de trans-Atlantische oversteek op 20 oktober 2021 van Amsterdam, Nederland, naar Fort Lauderdale, Florida. Hier zal het schip haar eerste seizoen in het Caribisch gebied beginnen. Het nieuwste Pinnacle klasse-schip is voor Holland America Line het 7e schip met de naam Rotterdam.

Kapitein Werner Timmers: “Ik voel me vereerd dat Rotterdam, het nieuwe vlaggenschip van de Holland America Line als eerste Nederland aandoet. De komende weken gebruiken we om het schip in gereedheid te brengen voor haar eerste afvaart.”

Over de Rotterdam

Het derde schip in de Pinnacle klasse-serie en het zevende schip dat de naam Rotterdam draagt in de vloot van Holland America Line, gaat 2.668 gasten vervoeren en beschikt over zeer moderne voorzieningen en faciliteiten, die je ook kunt vinden op de zusterschepen Koningsdam en Nieuw Statendam.

De Rotterdam levert livemuziek op zee met een variëteit aan optredens. De Lincoln Center Stage biedt klassieke muziek aan; bij Billboard Onboard, de pianobar, vermaken de pianisten de passagiers live met bekende nummers uit de hitlijsten en de populaire B.B. King’s Blues Club brengt het beste van Memphis-muziek ten gehore op zee. In de Rollling Stone Rock Room klinken iedere avond klassieke rockhits. Met de 270 graden LED-schermen op de World Stage dompelt Rotterdam haar passagiers met optredens onder in panoramische visuele en geluidseffecten.

Naast de Dining Room kunnen passagiers genieten van specialiteitenrestaurants als Rudi’s Sel de Mer, een Frqanse Bistrot gespecialiseerd in visspecialiteiten, de Tamarind, een restaurant dat de tradities van Zuidoost-Azië, China en Japan verkent; Nami Sushi met sushi en Aziatische cocktails; Pinnacle Grill, stijlvol en intiem; Canaletto met Italiaans dineren in familiestijl en Club Orange exclusief voor passagiers van het Club Orange-programma.

Andere locaties waar gasten culinair kunnen genieten, zijn onder meer Grand Dutch Café met traditionele Nederlandse koffie, lekkernijen en Europees bier; Dive-In, waar gastronomische hamburgers en frietjes aan het zwembad worden geserveerd; New York Deli and Pizza, met op bestelling vers bereidde sandwiches en pizza’s; en Lido Market, een thematisch buffetrestaurant.

De geschiedenis van de naam Rotterdam 

Het eerste schip van Holland America Line werd tot Rotterdam gedoopt. Het zette op de eerste reis van Nederland op 15 oktober 1872 koers naar New York. Dit leidde tot de oprichting van het bedrijf op 18 april 1873. Rotterdam II werd in 1878 gebouwd voor British Ship Owners Co en in 1886 gekocht door Holland America Line. Rotterdam III kwam in 1897 en behoorde tot de vloot tot 1906. De vierde Rotterdam trad in 1908 toe tot Holland America Line en diende ook als troepentransporteur toen de Eerste Wereldoorlog ten einde kwam. Na de oorlog maakte het schip regelmatig cruises van New York naar de Middellandse Zee.

Rotterdam V, ook wel bekend als ‘The Grande Dame’, vertrok in 1959 en begon met transatlantische overtochten met twee serviceklassen. Later werd het in 1969 omgebouwd tot een schip met één klasse. Rotterdam V heeft tot 1997, 38 jaar, onder Holland America Line gevaren. Het schip maakte verschillende Grand World Voyages en doet momenteel dienst als een hotel en museum in de stad Rotterdam. Rotterdam VI werd in 1997 geïntroduceerd en was het eerste schip in de R-klasse en heeft tot en met halverwege 2020 gevaren voor de rederij.

Wil jij weer met Holland America Line cruisen? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI Travel Store