Holland America Line heeft bekendgemaakt dat het haar cruisestop heeft verlengd voor alle cruises met vertrek tot en met 30 april 2021. Hierin vallen alle cruises naar Alaska, Mexiciaanse Riviera, Pacifische kust, het Caribisch gebied, de Middellandse Zee en Canada/New England.

De rederij annuleert daarnaast ook alle Alaska cruises tot half mei 2021, Alaska-vertrekken op 3 schepen tot begin juni, alle Land + Sea Journeys verbonden aan de geannuleerde Alaska afvaarten, cruises in de Middellandse Zee tot begin juni en Zaandam’s Canada/New England routes tot en met augustus 2021.

Kort samengevat zijn dit de cruises die door deze cruisestop getroffen:

  • Alle cruises met vertrek tot en met 30 april 2021.
  • Alaska: Eurodam en Oosterdam tot en met de eerste week van juni (van/naar Seattle), Koningsdam tot half mei (van/naar Vancouver), Nieuw-Amsterdam en Noordam tot half mei (van/naarV Vancouver en Whittier), Zuiderdam tot begin juni (van/naar Vancouver).
  • Middellandse Zee: Volendam cruises tot begin juni (tussen Venetië en Civitavecchia), Westerdam tot begin juni (tussen Venetië en Piraeus).
  • Canada/New England: Zaandam cruises tot augustus 2021 (tussen Boston en Montreal).

Gasten en hun reisagenten worden op de hoogte gebracht van de annuleringen en hun opties voor Future Cruise Credits (FCC) en omboekingen.

Holland America Line volgt momenteel het protocol van het Amerikaanse CDC (RIVM) en is bezig met voorbereidingen om te voldoen aan de procdures om te mogen varen.