Terwijl Holland America Line haar plannen blijft herzien en evalueren rond de Canadian Transport Ministry’s Interim Order, die Canadese havens en wateren sloot voor passagiersschepen, breidt de cruisemaatschappij haar pauze van cruise-operaties nu uit tot alle afvaarten die vertrekken uit of eindigen in een Canadese haven in 2021. Dit omvat verschillende Alaska, drie Canada/New England en twee Pacific Coastal cruises in de zomer en herfst van dit jaar. Ook alle Land+Sea Journeys vallen hieronder.

Op dit moment worden de Alaska-cruises die vanaf midden mei vertrekken en een rondreis maken vanuit Seattle niet geannuleerd. Er is overleg gaande met de Canadese en Amerikaanse overheidsinstanties om een manier te vinden om deze afvaarten te behouden. Zodra meer informatie bekend is, zal hierover een mededeling worden gedaan. Gasten van een huidige Alaska cruise  en Land+Sea Journey met als tussenstop Vancouver, British Columbia, Canada, kunnen op dit moment niet overstappen op een rondreis vanuit Seattle, aangezien deze afvaarten momenteel niet boekbaar zijn, in afwachting van verdere aankondigingen.

Holland America Line is, in samenwerking met onze gehele industrie, optimistisch over het hervatten van cruises in Noord-Amerika en wereldwijd,” aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “We moeten echter praktisch zijn in onze aanpak door de beperkingen te erkennen die zijn ingesteld door het huidige Canadese verordening dat ons dwingt om geselecteerde afvaarten te annuleren. We danken onze gasten voor hun geduld en begrip en weten dat zij, net als wij, enthousiast zijn om het cruisen snel weer te zien beginnen.

De cruises die door deze pauze worden getroffen zijn:

  • Alaska: Cruises tot en met september 2021 naar Alaska vanuit alle vertrekhavens aan boord van Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Zuiderdam. Dit omvat ook alle Land+Sea Journeys die verbonden zijn met de geannuleerde Alaska-afvaarten.
  • Pacific Coastal: Twee afvaarten begin oktober 2021 aan boord van Koningsdam en Oosterdam.
  • Canada/New England: Drie cruises aan boord van Zaandam met vertrek in september 2021.

Alle Alaska en Canada/New England 2022 cruises zullen volgens schema worden uitgevoerd. De Canadian Interim Order loopt af op 28 februari 2022.

Gasten automatisch omgeboekt op soortgelijke cruise in 2022

Holland America Line zal haar gasten en hun reisadviseurs informeren over hun mogelijkheden. Gasten van geannuleerde afvaarten in Alaska en Canada/New England die volledig zijn betaald, worden automatisch omgeboekt op een gelijkwaardige cruise of Land+Sea Journey in 2022 tegen het tarief dat voor 2021 is betaald – met alle contante en FCC-gelden overgeboekt naar de nieuwe boeking. Er is geen actie vereist bij het accepteren van het omgeboekte reisschema. Vervangende boekingsbevestigingen voor 2022 worden binnen 30 dagen na deze aankondiging automatisch verzonden.

Alle gasten krijgen de volgende opties:

   • Volledig betaald: Degenen die volledig hebben betaald, worden automatisch omgeboekt naar dezelfde cruise of Land+Sea Journey in 2022 tegen het tarief dat in 2021 is betaald.
   • Niet volledig betaald: Degenen met boekingen die niet volledig zijn betaald, kunnen ervoor kiezen om te worden verplaatst naar hetzelfde cruisetype of Land+Sea Journey in 2022 tegen het tarief dat is betaald voor 2021.

Indien gasten vóór 31 maart 2021 besluiten om een cruiseboeking in 2022 niet te accepteren, ontvangen zij automatisch een Future Cruise Credit van 110% van het contant betaalde bedrag van de boeking. De minimum FCC is €25 en het maximum zal een bedrag zijn tot aan de basis van de betaalde cruiseprijs. Gasten behouden alle andere FCC’s die gebruikt zijn voor de geannuleerde 2021-boeking met alle FCC-bedragen die naar hun loyaliteitsrekening zullen worden verplaatst voor gebruik op een toekomstige cruiseboeking. Voor alle boekingen in 2022 zijn de standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Volledige Restitutie Optie Ook Beschikbaar 

Gasten die de voorkeur geven aan een terugbetaling van 100% van de aan Holland America Line betaalde gelden kunnen tot uiterlijk 31 maart 2021 het Annulerings Voorkeuren Formulier bezoeken om hun voorkeur aan te geven.

De FCC is geldig voor afvaarten met vertrek tot 31 december 2022. Aankopen van niet-cruisetarieven – zoals excursies aan wal, luchtvaarttarieven, geschenken, dineren en spa – zullen worden overgezet naar een nieuwe boeking of automatisch worden terugbetaald via de betaalwijze waarmee de diensten zijn aangekocht naar de oorspronkelijke betaalwijze.

Holland America Line pauzeerde eerder de wereldwijde cruise-activiteiten en annuleerde alle afvaarten op alle schepen tot en met 30 april 2021, evenals Alaska cruises tot en met half mei of begin juni, Middellandse Zee cruises tot en met begin juni en Canada/New England routes tot en met augustus 2021.