Holland America Line heeft laten weten dat ze de pauze van haar Europese cruiseactiviteiten verlengt met afvaarten tot en met 30 juni 2021. De rederij zegt te blijven samenwerken met overheden en havenautoriteiten voor het ontwikkelen van plannen om op termijn weer te gaan varen.

De verlengde cruisestop heeft gevolgen voor cruises die in mei en juni 2021 zouden vertrekken op de Nieuw Statendam, Volendam en Westerdam, evenals de aan deze geannuleerde cruises gekoppelde Collectors ‘Voyages. Collectors ‘Voyages combineren niet-herhalende routes voor ‘back-to-back’ cruisen.


Cruises die door deze pauze worden getroffen, zijn:

Nieuw Statendam:

Acht afvaarten van 2 mei tot en met 27 juni 2021 vanuit Amsterdam, waaronder 7- en 14-daagse Noorwegen- en Baltische routes, evenals de 14- en 21-daagse Collectors ‘Voyages van die cruises.

Volendam:

19 juni 2021, 14-daagse Adriatic Dream-cruise en de 24-daagse Adriatic Dream en Greek Odyssey Collectors ‘Voyage met vertrek op dezelfde datum.

Westerdam:

19 juni 2021, 12-daagse Greece and Adriatic Antiquities cruise en de 24-daagse Adriatic Antiquities and Mediterranean Romance Collectors’ Voyage met vertrek op dezelfde datum.

Holland America Line zal alle getroffen gasten en hun reisagenten informeren over de mogelijke opties tot omboeken, vouchers en teruggave.

Holland America Line heeft eerder haar wereldwijde cruiseactiviteiten onderbroken en alle vertrekken op alle schepen geannuleerd tot en met 30 april 2021; Mediterrane cruises tot begin juni 2021; en alle afvaarten van of naar een Canadese haven in 2021.