Holland America Line heeft na eerdere annuleringen van Alaskacruises vanuit Vancouver, helaas ook de juni cruises vanuit Seattle geannuleerd.

In totaal gaan 6 cruises van de Eurodam en Oosterdam in juni 2021 niet door. Deze cruises zouden ook stoppen in Victoria, British Columbia (Canada). De cruises in juli 2021 (en later) zijn nog niet geannuleerd. De rederij is namelijk nog in overleg met de Canadese en Amerikaanse overheden, om de overige Alaska cruises toch door te laten gaan.

“We blijven actief betrokken bij de dialoog met de autoriteiten in Canada en de Verenigde Staten om te kijken welke cruisemogelijkheden er nog kunnen zijn in Alaska. We weten hoe belangrijk deze markt is, niet alleen voor ons als rederij, maar ook voor de gemeenschappen en individuen die afhankelijk zijn van onze schepen. “, zegt Gus Antorcha, president van Holland America Line.

Ook Princess Cruises, die net als Holland America Line onderdeel is van Carnival Corporation, heeft haar juni cruises vanuit Seattle geannuleerd.