Het cruiseschip Costa Luminosa is weer terug in de vaart. Zondag hervatte het schip van Costa Cruises haar cruise-activiteiten vanuit de haven van het Italiaanse Trieste. Het gaat cruises maken in de Adriatische Zee en Griekenland. Het is het tweede cruiseschip van de rederij dat weer actief is na de uitbraak van de coronapandemie. In totaal zullen deze zomer 4 schepen van Costa een herstart maken.

Naast Trieste zullen de wekelijkse cruises van Costa Luminosa Bari en 4 Griekse bestemmingen aandoen: Corfu, Athene, Mykonos en Katakolon/Olympia. De Costa Luminosa zal het gehele zomerseizoen en deel van de herfst, tot medio november 2021, deze route varen. Er staat 27 afvaarten gepland.

De gezondheids- en veiligheidsprocedures zijn verbeterd door de goedkeuring van het Costa Safety Protocol, het protocol dat is ontwikkeld door het bedrijf samen met wetenschappelijke experts en Italiaanse autoriteiten. Het bevat operationele maatregelen met betrekking tot alle aspecten van de cruise-ervaring, zowel aan boord als aan wal. De maatregelen zijn onder meer:

  • ​​vermindering van het aantal gasten;
  • uitstrijktests voor alle gasten vóór het inschepen en na de helft van de cruise;
  • swabtests voor de bemanning vóór het inschepen en regelmatig tijdens hun verblijf aan boord;
  • temperatuurcontroles elke keer dat gasten van boord gaan, bij opnieuw het schip betreden en elke keer dat ze de restaurants binnenkomen;
  • bezoeken aan bestemmingen alleen met beschermde rederij excursies;
  • sociaal afstand nemen aan boord en in de terminals;
  • nieuwe manieren om diensten aan boord te gebruiken;
  • verbeterde sanitaire voorzieningen en medische diensten;
  • en het gebruik van beschermende maskers indien nodig.

Wat de vakantie-ervaring betreft, zullen gasten kunnen genieten van nieuwe onderdelen. Denk daarbij aan een totaal vernieuwd excursieprogramma, waarmee gasten bestemmingen buiten de gebaande paden kunnen ontdekken, exclusief voor Costa-gasten. Bovendien zijn nieuwe menu’s samengesteld met gerechten gerelateerd aan locaties bezocht door de reisroute.

Costa Luminosa is het tweede van vier Costa-schepen die in de zomer van 2021 zullen varen en cruises aanbieden in de Middellandse Zee. Op 1 mei vertrok het vlaggenschip Costa Smeralda vanuit Savona met een reisschema exclusief gewijd aan Italië. Op 26 juni start Costa Deliziosa opnieuw met cruises van een week in Griekenland. Op 4 juli vertrekt de Costa Firenze, het nieuwe schip geïnspireerd door de Florentijnse Renaissance, met cruises van een week in Italië. Daarnaast zal Costa Smeralda vanaf 3 juli internationale routes gaan varen, met cruises van een week in Italië, Frankrijk en Spanje.

Wil jij weer met Costa Cruises varen? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store