Costa Cruises heeft besloten om de datum van de herstart naar mei te verplaatsen. Oorspronkelijk wilde de rederij op 27 maart gaan herstarten. Dit in het licht van de vele beperkingen die in Italië en andere Europese landen nog zijn door COVID-19.

De nieuwe datum waarop de Costa Smeralda voor het eerst zal gaan varen vanuit Italië is nu 1 mei 2021. Het duurzame LNG schip zal 1 weekse cruises maken en voor gasten die wat korter willen, 3- of 4-daagse minicruises. De Costa Smeralda zal vanuit Savona vertrekken en La Spezia, Civitavecchia, Napels, Messina en Cagliari bezoeken.

Vanaf 12 juni 2021 gaat het schip terugkeren naar de Middellandse Zee en bestemmingen in Frankrijk en Spanje bezoeken. Op deze route bezoek je vanuit Savona ook Civitavecchia en daarnaast Palermo, Marseille, Barcelona en Palma de Mallorca.

Costa Luminosa

De stardatum van de Costa Luminosa is ook verzet, naar 16 mei 2021 vanuit Triëst. Zij gaat naar Bari en vervolgens naar Griekenland en Kroatië.

Maatregelen

De herstart van Costa zal ondersteund blijven worden door de implementatie van het Costa Safety Protocol. Het protocol bevat operationele maatregelen met betrekking tot alle aspecten van de cruise-ervaring, aan boord en aan wal, die in de afgelopen maanden van de eerste cruises zijn ingevoerd. Maatregelen omvatten onder andere minder passagiers, swabtests voor alle gasten en bemanning, temperatuurcontroles bij het van boord gaan en opnieuw van boord gaan, beschermde excursies aan wal, fysieke afstand aan boord en bij de cruiseterminals, nieuwe manieren om diensten aan boord te gebruiken, verbeterde sanitaire voorzieningen en medische diensten, en gebruik van mondkapjes.

Overige cruises nog geannuleerd

Zoals eerder aangekondigd, worden alle andere cruises die gepland staan ​​tot eind mei, behalve de hierboven aangekondigde herstart van Costa Smeralda en Luminosa, geannuleerd. Costa is bezig met het informeren van reisagenten en klanten die getroffen zijn door wijzigingen.

Nieuwsgierig naar Costa Cruises? Kijk bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUI

Bekijk hier een overzicht van rederijen die herstarten.