Van donderdag 23 tot en met zondag 26 juni vindt de eerste editie van Zeehavendagen Amsterdam plaats. Het nieuwe jaarlijkse evenement in de vierde haven van Europa biedt iedereen van Amsterdam tot en met IJmuiden een kijkje achter de schermen bij het havenbedrijfsleven. Het programma biedt een aaneenschakeling van rondleidingen op scheepswerven, terminals, cacao-vemen, fabrieken, musea en andere locaties.

Speciaal voor Zeehavendagen Amsterdam wordt op zondag 26 juni 5 keer een gratis Cruisevaart Tour aangeboden vanaf Het Scheepvaartmuseum. Je kan van dichtbij de cruiseschepen Celebrity Apex en Scenic Eclipse bij Cruise Port Amsterdam aanschouwen. Tegelijkertijd krijg je van de meevarende gids een interessant verhaal te horen over het heden, verleden en toekomst van de zee- en riviercruisevaart in Amsterdam.

De vaartocht van en naar Het Scheepvaartmuseum duurt circa 30 minuten en biedt voor en/of na de tour de gelegenheid om ook nog even de tentoonstelling Amsterdam-Havenstad te bezoeken of de in de Admiraliteitskamer ingerichte kleine banenmarkt van het havenbedrijfsleven.

Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheid om tickets te bestellen.