MSC Cruises bevestigt donderdag dat de volledige vloot van 19 cruiseschepen in de zomer van 2022 weer zal varen met bijna 500 afvaarten wereldwijd. Maar liefst 14 schepen zullen worden ingezet in de Middellandse Zee, het grootste aanbod ooit van MSC Cruises in deze regio. MSC Virtuosa keert komend jaar terug van een seizoen in de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar naar Noord-Europa. Vanuit Southampton staan er een scala aan vaarroutes gepland naar o.a. de Noorse fjorden en de Baltische hoofdsteden.

De MSC Virtuosa, een van de nieuwste schepen van de rederij, is een van de vijf schepen van MSC Cruises die in Noord-Europa zal varen. Er staan meer dan 50 verschillende vaarroutes gepland van 3 t/m 21 nachten. Ook de MSC Magnifica brengt haar zomer door in Noord-Europa. Ze vervangt de eerder aangekondigde 11-, 12- en 15-daagse cruises van de MSC Orchestra vanuit Hamburg.

Middellandse Zee

MSC Cruises biedt gedurende het zomerseizoen van 2022 meer dan 40 routes aan in de Middellandse Zee op 14 schepen. Het zomerprogramma markeert het grootste aantal schepen die het bedrijf ooit in de regio heeft gehad, met een uitgebreide keuze aan inschepingshavens. Het gaat van minicruises tot langere cruises van maximaal 21 nachten.

Nieuw voor komende zomer is een gloednieuw vaarschema voor de MSC Orchestra die o.a. Lissabon in Portugal aandoet. Dit geeft Portugezen de kans om het gehele zomerseizoen vanuit een lokale haven te cruisen. De 11-daagse nieuwe vaarroute doet verder ook Genua in Italië, Marseille in Frankrijk, Malaga, Cadiz/Sevilla, Alicante/Costa Blanca en Mahon/Menorca in Spanje en Olbia op Sardinië in Italië aan.

In het westelijke Middellandse Zee gebied varen volgend jaar zomer ook de MSC Grandiosa, MSC Meraviglia, MSC Opera, MSC Splendida, MSC Seaview en MSC Seaside, evenals de MSC Magnifica en MSC Poesia in de herfst. De MSC Musica, MSC Fantasia, MSC Sinfonia, MSC Armonia en MSC Lirica zijn actief in de oostelijke Middellandse Zee.

Voor de herfst van 2022 biedt de MSC Fantasia cruises van 11 nachten aan vanuit Triëst met aanloop in Izmir/Efeze of Istanbul. MSC Magnifica biedt afvaarten van 11 nachten vanuit Genua naar Marokko en de Canarische Eilanden. De MSC Preziosa vaart in 7 nachten van Hamburg naar de parels van Noord-Europa, terwijl de MSC Poesia wordt ingezet op minicruises in de Middellandse Zee.

Caribisch gebied

In het Caribisch gebied zal de MSC Seashore, het vlaggenschip van het bedrijf, uit Port Miami blijven varen, terwijl de MSC Divina cruises van 3, 4  en 7 nachten zal aanbieden vanuit Port Canaveral (Orlando), waarbij beide schepen Ocean Cay MSC Marine Reserve op de Bahama’s bezoeken. Verder zal de MSC Bellissima in het Verre Oosten worden ingezet met cruises in Japan en China.

Vaccinaties nog verplicht

Alle cruises van MSC Cruises zijn momenteel alleen toegankelijk voor gevaccineerde gasten en dit zal ook zo blijven in de zomer van 2022. Voor alle nieuwe boekingen die vóór 31 december 2021 worden gemaakt, zowel voor de winter 2021/2022 als zomer 2022 geldt een flexibel boekingsprogramma. Dit betekent dat passagiers kunnen boeken en dat ze hun cruise zonder wijzigingskosten kunnen wijzigen tot 15 dagen voor vertrek van de cruise of 21 dagen voor een Fly & Cruise-boeking.

Foto: Bernard Biger/Chantiers de l’Atlantique

Wil jij komende zomer cruisen met MSC Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

MSC Cruises Captain Cruise CruiseReizen.nl Cruisewinkel Stip TUI Travel Store