Amsterdam verwelkomde donderdagmiddag rond 14:00 uur het cruiseschip Vasco da Gama (219 meter, maximaal 1260 passagiers) aan de kade van de Passenger Terminal Amsterdam. Momenteel zijn 312 gasten aan boord. Dit schip is een oude bekende van veel Holland America Line liefhebbers; het is de oude Statendam die in november 2015 de HAL vloot verliet. Daarna ging het schip naar P&O Australië, vervolgens naar Cruise & Maritime Voyages en sinds vorig jaar is het schip in handen van de Duitse cruisemaatschappij Nicko Cruises. Het schip is sinds 2015 vooral in de publieke ruimtes vernieuwd. Nicko Cruises heeft de hutten verder gerenoveerd.

Miriam is donderdagmiddag met dank aan Captain Cruise aan boord gegaan in Amsterdam om het schip in 24 uur te verkennen. Heb je vragen of wil je graag iets weten over de Vasco da Gama of Nicko Cruises? Mail naar info@cruisereiziger.nl of stuur een Facebook/Instagram berichtje!

Foto’s van de aankomst van de Vasco da Gama van Rian (zie ook Ship Photography in the Netherlands), Miriam en Gé:

Op vrijdag 1 oktober vertrekt de Vasco da Gama weer, om 14;00 uur. Ze komt volgend jaar pas weer terug. In de winter vaart het schip naar de warmere zonbestemmingen zoals naar de Canarische Eilanden.

Heb jij interesse om te cruisen met de Vasco da Gama? Neem dan contact op met Captain Cruise:

Captain Cruise