Vrijdag is op de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg het eerste stuk staal gesneden van de Carnival Jubilee, het nieuwste cruiseschip van Carnival Cruise Line dat in november 2023 in haar thuishaven Galveston in Texas zal debuteren.

Bij de festiviteiten in Duitsland waren vertegenwoordigers van zowel de scheepsbouwer als de Amerikaanse rederij aanwezig. Ze vierden met confetti en champagne de eerste mijlpaal in de bouw van het derde Excel-klasse schip.

“Het is onze verjaardag en met het staal dat vandaag wordt gesneden voor Carnival Jubilee, is dit een geweldige manier om de prestaties van de eerste 50 jaar van Carnival Cruise Line te eren en de opwinding die voor ons ligt te vieren”, aldus Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line.

De Carnival Jubilee (182.800 brutoton) wordt het zusterschip van Mardi Gras, dat momenteel vaart vanuit Port Canaveral Florida, en Carnival Celebration dat later dit jaar Miami als thuisbasis krijgt. Alle schepen opereren volledig op LNG.

Carnival Jubilee gaat vanaf 18 november 2023 7-daagse cruises aanbieden naar het westelijke gedeelte van de Caribbean vanuit Galveston. De bestemmingen die worden aangedaan zijn Cozumel en Costa Maya in Mexico en Mahogany Bay (Isla Roatan) in Honduras.

Wil jij cruisen met Carnival Cruise Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel