Vrijdagmiddag heeft het nieuwste cruiseschip in de vloot van Disney Cruise Line, Disney Wish, het overdekte bouwdok II bij Meyer Werft in Papenburg verlaten. Het is na de Disney Fantasy (2012) en de Disney Dream (2010) het derde schip dat de Duitse scheepsbouwer bouwt voor de Amerikaanse cruisemaatschappij. De Disney Wish is de eerste van 3 nieuwe Disney-schepen die zal opereren op vloeibaar aardgas (LNG).

Het uitdokken van de Disney Wish werd op de scheepswerf bijgewoond door leden van het projectteam van Meyer Werft en vertegenwoordigers van Disney Cruise Line. Kapitein Minnie Mouse assisteerde zelfs de kapitein en de sleepboten door getuige te zijn van de manoeuvre en de Disney Wish te verwelkomen toen deze de bouwhal verliet.

“We zijn verheugd dat we met het uitdokken een volgende stap in de richting van de voltooiing van het schip hebben bereikt. Het is dan het vijfde schip dat Meyer Werft heeft opgeleverd tijdens de coronapandemie. We zijn ervan overtuigd dat de Disney Wish de cruise-industrie en Disney-fans zal verrassen met een aantal speciale features”, zegt Jan Meyer, Managing Director van Meyer Werft.

Het nieuwe schip voor Disney Cruise Line heeft 1.250 hutten en een brutotonnage van 144.000.

Foto’s: Jeroen Houtman -> klik hier voor meer mooie foto’s en video’s van Disney Wish! 

Heb jij interesse om te cruisen met Disney Cruise Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel