Het nieuwste cruiseschip van Princess Cruises, Discovery Princess, is eind vorige week opgeleverd door de Fincantieri scheepswerf in het Italiaanse Monfalcone. De vloot van de Amerikaanse cruisemaatschappij is hiermee uitgebreid tot 15 Medallion-klasse schepen. Met de Discovery Princess bouwt de rederij voort op de vorige Royal-klasse schepen van de rederij.  De overdracht van het schip werd bijgewoond door John Padgett, president van Princess Cruises, kapitein Gennaro Arma, en Luigi Matarazzo, algemeen directeur van Fincantieri.

De Discovery Princess zal binnenkort Italië verlaten om koers te zetten naar Los Angeles. Daarvandaan zal het van 27 maart tot 24 april 2022 een reeks reizen maken naar de Mexicaanse Rivièra en de Californische kust. Aansluitend trekt ze naar de Pacifische kust om een ​​seizoen van 8-daagse Alaska-cruises te varen vanuit Seattle.

“Vandaag markeert een belangrijke mijlpaal voor Princess Cruises, aangezien we officieel eigenaar worden van de spectaculaire Discovery Princess”, aldus John Padgett, president van Princess Cruises. “We betuigen onze immense dankbaarheid aan onze langdurige en vertrouwde partners bij Fincantieri, de scheepsbouwers van alle zes Royal-klasse-schepen met Discovery Princess en kijken ernaar uit onze eerste gasten te verwelkomen om de schoonheid van het schip te ervaren als ze over enkele weken aan boord gaan.”

De Discovery Princess, dat een capaciteit heeft van 3.660 passagiers, is het zesde en laatste nieuwbouwschip in de Royal-klasse.  Het deelt dezelfde stijl en luxe als haar zusterschepen: Enchanted Princess, Sky Princess, Majestic Princess, Regal Princess en Royal Princess. Hoogtepunten van het schip zijn o.a. de Sky Suites met de grootste balkons op zee met 270 graden uitzicht, The Sanctuary, talrijke eetgelegenheden en nieuwe productieshows in West End-stijl die alleen in het Princess Theatre te zien zijn.

Daarnaast is Discovery Princess het nieuwste schip in de vloot dat Princess Medallion-klasse-vakanties aanbiedt, met de Medallion, een draagbaar apparaat ter grootte van een muntje waarmee alles mogelijk is, van versneld contactloos instappen tot het lokaliseren van dierbaren overal op het schip. Bovendien zijn er tal van diensten (zoals pizza bestellen) die rechtstreeks bij je als passagier afgeleverd wordt, ongeacht waar je je op het schip bevindt. Verder kunnen passagiers hun favoriete cruisemomenten delen met MedallionNet, snelle wifi op zee, en in contact blijven met vrienden en familie thuis, op afstand werken waar dan ook op het schip, snel content posten en films en shows streamen.

Wil jij cruisen met het nieuwste cruiseschip van Princess Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel