Disney Cruise Line heeft meer details onthuld over haar nieuwste cruiseschip Disney Wish die in de zomer van 2022 in de vaart komt. Het vijfde schip in de vloot, dat momenteel gebouwd wordt op de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg, is ontworpen als een ‘Castle on the Sea’ met geheel nieuwe voorzieningen en entertainment.

Hierbij een overzicht van de nieuwigheden aan boord van de Disney Wish:

Grand Hall

Als passagiers aan boord stappen van de Disney Wish maken ze gelijk kennis met de Grand Hall, het hart van het schip. Het is een atrium dat is geïnspireerd op de voor Disney kenmerkende sprookjesachtige kastelen. Het centrale thema van het schip ‘Betovering’ komt hier volledig tot uiting. De ruimte is versierd met een elegante grote trap, een gouden beeld van Assepoester, een Wishing Star-kroonluchter en een nieuw ontworpen theaterruimte die uniek is voor de Disney Wish.

Bovendek

De absolute eyecatcher op het bovendek wordt de eerste Disney-attractie op zee, de AquaMouse, een waterglijbaan van 230 meter met o.a.  een nieuwe kort film van Mickey Mouse genaamd Scuba Scramble, interactieve waterelementen, verlichting en speciale effecten. Een rit in de AquaMouse is volgens Disney een avontuur naar een zeemeerminlagune.

Op het centrale gedeelte van het hoofddek bevinden zich maar liefst 6 zwembaden. De kleinste cruisereizigers kunnen genieten van het waterpark met Toy Story-thema. Volwassenen hebben hun eigen gebied aan het achtersteven, genaamd de Quiet Cove. Deze bevat o.a. een infinity pool dat uitkijkt over zee, een bar voor passagiers ouder dan 21 jaar en een Star Wars: Hyperspace Lounge.

Restaurants

De Disney Wish krijgt drie exclusieve eetgelegenheden voor volwassenen, geïnspireerd op Beauty and the Beast: The Rose Lounge; Palo Steakhouse, met een thema geïnspireerd op Cogsworth; en Enchanté, met gerechten gemaakt door chef-kok Arnaud Lallement en met designelementen geïnspireerd op Lumiere.

Tevens nieuw zijn de drie nieuwe familierestaurants:

Arendelle: A Frozen Dining Adventure, dat gerechten met een Scandinavische twist serveert en waarbij Disney-karakters tijdens het eten hun opwachting maken. Het restaurant nodigt je uit om de verlovingsviering van Anna en Kristoff bij te wonen.

Worlds of Marvel, een interactieve eetervaring waar je Afrikaanse gerechten geserveerd krijgt om Wakanda te vertegenwoordigen. Daarbij Oost-Europese gerechten als eerbetoon aan Sokovia en gerechten uit New York City, waar de Avengers hun hoofdkantoor hebben.

1923, met als thema een Hollywood-ervaring uit de twintiger jaren die de hoogtijdagen van Walt Disney vertegenwoordigt en een Californisch fusionmenu serveert.

Hutten

De Disney Wish beschikt over 1.254 hutten, waarvan 70 procent een balkon heeft. Meer dan 900 hutten hebben ook verbindingsdeuren voor grotere gezelschappen die samen reizen. De hutten worden ingericht naar sprookjesfiguren zoals Assepoester en Ariël, met aangepaste kunstwerken. Het schip biedt voor de eerste keer ook een select aantal hutten (met kamerhoge ramen) die zich boven de brug van het schip bevinden. Indien je daarbij kiest voor conciërgeservice heb je ook toegang tot een privélounge met eigen zonneterras. Er zullen tevens vier Royal suites beschikbaar zijn, waaronder twee met twee verdiepingen.

Kinderclubs

Kinderen van 3 tot 12 jaar kunnen genieten van alles wat de kinderclubs te bieden hebben. Denk aan de Marvel Superhero Academy, Fairytale Hall en ervaren hoe het is om een Disney Imagineer te zijn. Er is zelfs een speciale glijbaan naar de Kid’s Club vanuit de Grand Hall.

Entertainment

Elk schip van Disney Cruise Line staat bekend om haar bijzondere uitgaansmogelijkheden. De Disney Wish zal hier geen uitzondering op zijn. Zo zal in het Walt Disney Theatre de musical Aladdin worden opgevoerd en staan er nog twee nieuwe nog onbekende shows in de planning.

Nieuw is ook Luna, een ontmoetingsplek en uitgaanscentrum voor gezinnen overdag en volwassenen – alleen ‘s avonds. Dit gebied zal lijken op een betoverd sprookjesdorp met een decor gebaseerd op Pixar’s korte film La Luna. Tot het andere entertainment behoort de Hero Zone, een volledig afgesloten sportarena met airconditioning, twee filmzalen en het traditionele vuurwerk op zee.

Wil jij als eerste de Disney Wish ervaren? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store