Cruisemaatschappij AIDA Cruises biedt haar gasten in de winter van 2023/2024 routes met meer dan 250 aanloophavens in meer dan 80 landen. In de winter van 2023/2024 staan droomcruises op het programma naar de Caraïben, Zuidoost-Azië en de Seychellen, onvergetelijke cruises in het Midden-Oosten, rond de Canarische Eilanden en cruises in het noorden. AIDAsol vertrekt in oktober 2023 voor haar 117-daagse wereldcruise.

Het winterprogramma van AIDAnova is nieuw: het schip vertrekt van 21 oktober tot 4 november 2023 vanuit Kiel naar Noorwegen en Denemarken. Vanaf 11 november 2023 komt AIDAnova naar Hamburg: cruises naar de metropolen en naar Noorwegen & Denemarken staan afwisselend op het programma tot 4 mei 2024. Of het nu gaat om kerstinkopen in Londen, Parijs en Amsterdam of een bezoek aan de adventsmarkten van Kopenhagen of Oslo – zowel op de bestemmingen daar als aan boord is gezorgd voor een feestelijke stemming. De feestelijke cruises zijn een heel bijzonder hoogtepunt: gasten aan boord van AIDAnova beleven oudejaarsavond en nieuwjaarsdag in Kopenhagen.

Canarische Eilanden

Na een zomer in de Middellandse Zee, zal AIDAcosma (en niet zoals eerder gepland de AIDAnova) van november 2023 tot april 2024 voor het eerst reizen rond de Canarische Eilanden en naar Madeira aanbieden. De 7-daagse cruises vertrekken ofwel van Gran Canaria of Tenerife. Rond de jaarwisseling van Funchal is er een speciaal kleurenspel aan de hemel, waar gasten één van de meest spectaculaire vuurwerkshows live en vanaf de eerste rij kunnen meemaken. Het vuurwerk op Madeira is wereldberoemd en staat zelfs in het Guinness Book of Records.

In het Midden-Oosten wordt gecruist door AIDAprima, in plaats van de eerder aangekondigde AIDAcosma. De cruises brengen de gasten van Dubai of Abu Dhabi naar Muscat in Oman en naar Doha (Qatar) of naar het koninkrijk Bahrein en Sir Bani Yas. Deze prachtige strandbestemming biedt talloze mogelijkheden voor ontspanning na een bezoek aan de megasteden: snorkelen, kajakken, paardrijden of het observeren van de natuur in het natuurreservaat. De 7-daagse reizen kunnen ook gecombineerd geboekt worden tot een 14-daagse.

Azië

AIDAbella en AIDAblu bevinden zich op Aziatisch-exotische routes. AIDAblu biedt cruises in de Indische Oceaan met tussenstops op Mauritius, de Seychellen, La Reunión en Madagaskar.

AIDAbella zet koers naar bestemmingen in Thailand, Maleisië, Vietnam en Singapore. Daarnaast staan er drie nieuwe 21-daagse Selection cruises vanuit Bangkok/Laem Chabang op het programma: de kerst- en oudejaarsreis brengt gasten naar de mooiste plekjes van Vietnam: de keizerlijke stad Hue, de adembenemende Halong Bay of de Mekong Delta kan worden bezocht als onderdeel van een excursie. Naast Taiwan en de Filipijnen beleven gasten ook de jaarwisseling in Hong Kong.

In januari 2024 gaat AIDAbella door de eilandenwereld van Indonesië met Surabaya, Lombok, Bali en Java, maar ook door Vietnam en Cambodja. In maart 2024 gaat het met Pasen in 21 dagen naar onder andere Taiwan, Hong Kong, Vietnam en Singapore. Op deze reis worden voor het eerst vijf havens in Japan aangedaan, waaronder drie nieuwe AIDA-havens: Tokyo, Nagasaki en Kochi.

ABC Eilanden

In het Caribisch gebied zijn drie AIDA-schepen – AIDAdiva, AIDAluna en AIDAperla – op weg naar de zon. Naast de ABC-eilanden zijn Costa Rica, Panama en Mexico enkele van de hoogtepunten. AIDAdiva vaart afwisselend op een route naar Mexico en Belize en de Kleine Antillen. Inscheping is mogelijk in vier havens: de Dominicaanse Republiek, Jamaica, Martinique en Barbados. Wie lange vluchten wil missen, kan mee met AIDAmar met de grote winterstop Caribbean cruise. De reis duurt 43 dagen van Hamburg naar het Caribisch gebied en terug. Gasten beleven oudejaarsavond op Bermuda.

Wereldcruise en Noorderlicht

AIDAsol begint in oktober 2023 aan een wereldcruise. Gasten kunnen zich verheugen op buitengewone plaatsen, onvergetelijke momenten en veel meer. Vanaf februari 2024 staan drie reizen “Winter in het hoge noorden” op het programma. Vanuit Hamburg brengt de reis gasten naar het land van het Noorderlicht en een uniek winterwonderland.

Het winterprogramma wordt afgerond met AIDAstella’s reizen naar de Canarische Eilanden en naar de culturele schatten van Rome of Barcelona in de Middellandse Zee vanuit Palma de Mallorca.

Slim boeken: de voordelen voor vroegboekers

Bij boeking tegen het AIDA PREMIUM-tarief krijgen cruisereizigers tot 900 euro vroegboekkorting per persoon voor een vertrek in de winter, bij boeking voor 30 april of zelfs voor 30 juni (afhankelijk van de reis).

Andere voordelen van het AIDA PREMIUM-tarief zijn de keuze van de gewenste hut, het AIDA Rail&Fly-ticket dat in heel Duitsland geldig is, evenals twee flessen mineraalwater en een dagelijks internetpakket van 250 MB aan boord.

Vanaf 23 februari 2023 zijn bovenstaande wintercruises boekbaar.

Bekijk alvast andere AIDA Cruises:

Vertrekjaar
Bestemming
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Midden-Oosten
Middellandse Zee
Oost-Middellandse Zee
West-Middellandse Zee
Noord-Europa
Wereldcruises
Onder €500
€500-€1000
€1000-€1500
€1500-€2000
€2000-€2500
Boven €2500