Tegen het einde van het voorjaar van 2022 zal Holland America Line haar volledige vloot weer in gebruik hebben met de herstart van de Noordam, Oosterdam en Westerdam. Noordam keert terug met een cruise op 14 maart 2022 in Japan; De Oosterdam begint op 1 mei te varen in de Middellandse Zee en de Westerdam keert op 8 mei terug in Alaska.

De schepen zullen aansluiten bij Eurodam, Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Nieuw Statendam, Rotterdam en Zuiderdam, die weer in de vaart zijn of tegen december 2021 weer gaan varen. Volendam en Zaandam keren terug in mei 2022.

“We hebben intensief gewerkt om al onze schepen weer in de vaart te krijgen, en het is een beloning voor iedereen die er alles aan heeft gedaan om dit voor elkaar te krijgen”, zegt Gus Antorcha, president van Holland. Amerika lijn. “Ons progressieve uitrolplan stelt ons in staat om de komende maanden weer volledig operationeel te zijn en we kijken ernaar uit om gasten te verwelkomen op alle 11 schepen die in verschillende regio’s over de hele wereld varen.”

Terugkeer Noordam in Japan
Holland America Line werkt samen met de Japanse autoriteiten om volgend voorjaar te starten met cruisen in Japan, met vier afvaarten van de Noordam op het programma.

De Noordam gaat bij haar terugkeer in maart 2022 drie 14-daagse cruises varen die Japan intensief verkennen. Vanuit Yokohama (Japan) zal het schip verschillende bestemmingen aandoen in het exotische land en een 1- of 2-daags bezoek op elke route naar Zuid-Korea, Taiwan of Rusland. De 14-daagse reizen kunnen worden gecombineerd tot 28-daagse Collectors’ Voyages.

In april zal Noordam de Stille Oceaan oversteken en een seizoen in Alaska varen met cruises tussen Vancouver, British Columbia, Canada en Whittier, Alaska.

Oosterdam keert terug naar de Middellandse Zee
Cruisereizigers die volgend jaar de Middellandse Zee willen bezoeken, kunnen vanaf 1 mei 2022 aan boord gaan van Oosterdam. Het schip vaart het zomerseizoen in de regio, tussen Civitavecchia (Rome) en Venetië, Italië; en Barcelona, ​​Spanje en Venetië; of retour vanuit Venetië 7- en 12-daagse routes. Oosterdam doet daarbij havens aan in Italië, Griekenland, Turkije, Montenegro, Kroatië, Albanië, Frankrijk, Malta en Israël.

Na een trans-Atlantische oversteek in november 2022 zal het schip door het Panamakanaal varen en een zuidelijke route nemen om een ​​reeks expedities in Zuid-Amerika en Antarctica-expedities aan te bieden, variërend van 14 tot 22 dagen tussen Buenos Aires, Argentinië en San Antonio (Santiago), Chili .

Westerdam zet koers naar Alaska
Wanneer Westerdam op 8 mei terugkeert begint het schip aan een seizoen van 7-daagse cruises naar Alaska, heen en terug vanuit Seattle, Washington. In september zal het schip de Stille Oceaan oversteken en haar seizoen in het Verre Oosten beginnen met een verscheidenheid aan 14-daagse routes vanuit Singapore; Hongkong, China; en Yokohama (Tokio).

Annulering cruises van januari tot mei 2022 
Met deze herstartdata voor Noordam, Oosterdam en Westerdam worden geplande cruises in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland, en Zuid-Amerika en Antarctica vanaf januari 2022 tot en met de terugkeerdata geannuleerd.

Passagiers op de geannuleerde trans-Atlantische oversteek van Westerdam die op 18 april 2022 zou vertrekken worden verplaatst naar een vergelijkbare overtocht op de Nieuw Statendam die op 17 april 2022 vertrekt.

Passagiers op de getroffen Azië-afvaarten van Noordam in 2022 worden naar dezelfde reisroute verplaatst in 2023 aan boord van Westerdam; passagiers van de geannuleerde Oosterdam-reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland worden naar dezelfde reisroute verplaatst in 2023 aan boord van de Noordam; en passagiers van Westerdam’s geannuleerde Zuid-Amerika en Antarctica Voyages zullen worden verplaatst naar dezelfde reisroute in 2023 aan boord van Oosterdam. Passagiers kunnen er ook voor kiezen om 100% van het aan Holland America Line betaalde geld terug te krijgen.

Wil jij weer met Holland America Line cruisen? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI Travel Store