De Costa Firenze, momenteel in aanbouw voor Costa Cruises, verliet zondag de Fincantieri werf in het Italiaanse Marghera voor een 2e serie van zeetesten. Vorig jaar jaar november vond de tewaterlating plaats van het schip dat gepland staat voor oplevering in december. Half oktober vonden de eerste zeestesten plaats. De oorspronkelijke planning ging uit van oplevering in september 2020 en daarna een tocht naar Singapore waar ze voor Costa Asia zou gaan varen.

Door de coronapandemie heeft Costa Cruises haar plannen aangepast voor dit schip. De eerste cruise staat nu gepland op 28 februari 2020 vanaf Genua naar La Spezia, Napels, Valencia, Barcelona en Marseille. Ook zal ze in plaats van in Azië, het eerste seizoen in Europa blijven. 

De Costa Firenze is het zusterschip van de Costa Venezia, die in 2019 werd gelanceerd in Trieste. Met een brutotonnage van 135.500, 323 meter lang en een capaciteit van 5.200 gasten zijn de Costa Firenze en Costa Venezia de grootste schepen die door Costa worden geïntroduceerd op de Chinese markt, waar Costa al sinds 2006 actief is. De nieuwe schepen maken onderdeel uit van een uitbreidingsplan van de Costa Group van maar liefst 7 schepen tot 2023 voor 6 miljard euro.

 

Bekijk hier haar cruises vanaf €429:

CruisereizenCruisetravelCruisewinkelDreamlinesKrasStip