Costa Firenze, het nieuwste schip in de vloot van Costa Cruises, is zondagavond vertrokken voor haar maiden voyage vanuit Savona. Het schip, dat is gebouwd op de Marghera scheepswerf van Fincantieri, is geïnspireerd op de Florentijnse Renaissance. Het is het vierde Costa-schip dat in 2021 weer vaart, na Costa Smeralda, Costa Luminosa en Costa Deliziosa, in de geleidelijke herstart van de cruise-activiteiten van de rederij.

De wekelijkse route die Costa Firenze vaart is volledig gewijd aan Italië met zes verschillende bestemmingen: Savona, Civitavecchia (Rome), Napels, Catania, Palermo en Cagliari. Deze kunnen uitgebreid worden verkend met speciale excursies dankzij de stops van meer dan 10 uur. Van eind juli tot eind augustus hebben passagiers ook de mogelijkheid om Malta te bezoeken met een stop in La Valletta.

“Costa Firenze is de perfecte ambassadeur van de Italiaanse stijl, die we hebben gecombineerd met een reeks productinnovaties die speciaal zijn ontworpen voor gezinnen en koppels”, zegt Mario Zanetti, president van Costa Cruises. “Dit is het vierde Costa-schip dat deze zomer haar activiteiten hervat, conform de geleidelijke terugkeer naar de normaliteit van ons bedrijf en de cruise-industrie, die van groot economisch en werkgelegenheidsbelang is voor ons land”.

Het interieurontwerp van Costa Firenze is geïnspireerd op de Toscaanse stad, de thuisbasis van kunst en cultuur uit de Renaissance. De gemeenschappelijke ruimtes weerspiegelen de harmonie van een wandeling door een straat of plein in Florence, te beginnen met de keuze van kleuren, geometrieën en vormen in het interieurontwerp. Het charmante atrium ‘Piazza della Signoria’ is symbolisch en is een eerbetoon aan het Florentijnse plein.

Met 13 restaurants en acht bars is het aanbod aan eten en wijn het breedste in de vloot. Elke avond bevat het menu een “bestemmingsgerecht”, een gerecht dat is gekoppeld aan de bestemmingen die door het schip worden bezocht, exclusief gemaakt voor Costa door Bruno Barbieri. Nieuw aan boord, dat gelinkt is aan Toscane, is het Fiorentina Steak House, waar passagiers kunnen genieten van Toscaanse en Italiaanse vleeswaren, en de Frescobaldi-wijnervaring, waar gasten de Marchesi Frescobaldi-wijnen kunnen proeven.

De talrijke buitenruimtes zijn breed, om volop te kunnen genieten van de cruise-ervaring. Passagiers van alle leeftijden kunnen zich aan boord vermaken met o.a. een waterpark, een avonturenpark, een privéspa, zwembaden en ruimtes om even tot rust te komen.

Met de komst van de Costa Firenze zal het vlaggenschip Costa Smeralda opnieuw een internationale reisroute in de Middellandse Zee aanbieden. Het betekent de terugkeer van Costa Cruises naar Frankrijk, met wekelijks stops in Marseille, en Spanje, met wekelijkse stops in Barcelona en Palma de Mallorca, naast de bestemmingen Savona, Civitavecchia (Rome) en Messina.

Vanaf 12 september breidt Costa Firenze haar reisroute uit naar Frankrijk en Spanje. Het vaart dan naar Savona, Civitavecchia (Rome), Napels, Ibiza, Barcelona en Marseille. Tijdens de winter van 2021-22 zal Costa Firenze in Dubai worden gestationeerd. De cruises van een week zullen de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Oman aandoen, met aanlopen in Abu Dhabi, Doha, Muscat en een meerdaagse tussenstop in Dubai. Er zullen daar specifieke arrangementen zijn voor bezoeken aan Expo Dubai 2020, aangezien Costa Cruises de gouden sponsor is van het Italiaanse paviljoen op Expo Dubai 2020.

Na de zomer, wanneer er in totaal vier schepen in de vaart zullen zijn, omvat Costa’s herstartplan de terugkeer van Costa Fascinosa op 23 september vanuit Savona voor 10-daagse cruises naar Lissabon en Costa Diadema op 26 september vanuit Savona met lange cruises naar Turkije en Griekenland of Spanje en Portugal. In de winter van 2021-22 zullen in totaal zeven schepen varen, waaronder het nieuwe vlaggenschip Costa Toscana, gepland voor oplevering in december 2021, met cruises in de Middellandse Zee, het Caribisch gebied, Zuid-Amerika, Arabisch Emiraten, Canarische Eilanden evenals de wereldcruise.

Tijdens het zomerseizoen van 2022 zullen Costa Firenze, Costa Smeralda en Costa Toscana cruises aanbieden in de westelijke Middellandse Zee en Costa Deliziosa, Costa Luminosa en Costa Pacifica in de oostelijke Middellandse Zee. Vier schepen – Costa Diadema, Costa Fascinosa, Costa Favolosa en Costa Fortuna – zullen opereren in Noord-Europa en bieden cruises aan naar de Baltische steden en de Noorse fjorden.

De cruises van Costa volgen de procedures die zijn uiteengezet in het Costa Safety Protocol, het protocol dat is ontwikkeld door de rederij samen met wetenschappelijke deskundigen en de Italiaanse autoriteiten, die operationele maatregelen bevat met betrekking tot alle aspecten van de cruise-ervaring, zowel aan boord als aan wal. De maatregelen omvatten onder meer het terugbrengen van het aantal gasten; swab testen voor alle gasten voor inscheping en gedurende de cruise; testen voor de bemanning voor inscheping en regelmatig tijdens hun verblijf aan boord; dagelijks temperatuur controles; alleen bestemmingen bezoeken met beschermde excursies; ‘social distancing’ aan boord en in terminals; nieuwe manieren om diensten aan boord te gebruiken; verbeterde sanitaire voorzieningen en medische diensten; en het gebruik van mondkapjes indien nodig.

Zie onderstaande video voor een rondleiding over de Costa Firenze:

Wil jij weer cruisen met Costa Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store