Costa Cruises heeft haar nieuwe cruiseconcept gepresenteerd. Dit wordt o.a. vormgegeven door een aangepast logo. Het nieuwe concept van Costa is gebaseerd op passagiers bestemmingen te laten verkennen door middel van bijzondere ervaringen, zowel aan boord als aan wal. De Italiaanse rederij richt zich daarbij op 3 gebieden – eten, excursies en duurzaamheid en communiceert dit o.a. met een nieuwe look. Het concept is in lijn met de principes van haar “Manifest voor waardegedreven, duurzaam en inclusief toerisme”, dat is opgesteld om samen met de lokale gemeenschappen die het bezoekt te groeien.

“Nu onze schepen weer varen, hebben we besloten ons aanbod volledig te vernieuwen. De innovaties zijn zo belangrijk dat we kunnen praten over een geheel nieuwe manier van reizen met Costa. We willen dat iedereen die met ons op vakantie gaat, kan genieten van unieke, verrijkende ervaringen en bestemmingen op de meest authentieke, inzichtelijke en duurzame manier kan ontdekken”, legt Mario Zanetti, president van Costa Cruises, uit. “Al meer dan 70 jaar staat Costa synoniem voor cruisereizen. In deze zeer belangrijke tijd voor het herstel van het toerisme wilden we de toekomst van cruisen herschrijven op een manier die meer verantwoordelijk is en rekening houdt met mens en planeet, met als doel de sector terug te brengen naar de constante groei die hij vóór 2020 zag” .

Voor de culinaire pijler heeft Costa een beroep gedaan op de expertise van drie beroemde chef-koks: Bruno Barbieri, Hélène Darroze en Ángel León. Deze sterrenchefs hebben authentieke lokale recepten van de bestemmingen die door Costa-schepen zijn bezocht, onderzocht en deze met hun eigen persoonlijke knowhow in een nieuw jasje gestoken. Costa Cruises heeft twee nieuwe voorzieningen gecreëerd om ervoor te zorgen dat passagiers aan boord bestemmingen culinair kunnen ontdekken nog voordat ze deze hebben bereikt: het restaurant Archipelago en Destination Dishes.

Destination Dishes zijn individuele recepten ontworpen door de drie chef-koks, die de tradities en smaken interpreteren van de plaatsen die passagiers de volgende dag zullen bezoeken. Ze zijn verkrijgbaar bij de belangrijkste restaurants op alle Costa-schepen en inbegrepen in de prijs van de cruise.

Het nieuwe restaurant Archipelago, reeds beschikbaar op de Costa Smeralda en binnenkort ook op andere schepen in de vloot, biedt passagiers een bijzondere culinaire ervaring met drie menu’s om uit te kiezen, één van elke chef-kok. De menu’s bestaan uit 5 hoogstaande gerechten die zijn gecreëerd om elke bestemming op de route door haar keuken te verkennen. Archipel beschikt over ‘eiland’-tafels voor een meer intieme ervaring, omlijst door een koperen sculptuur met unieke stukken drijfhout, dat rond de kust is geborgen.

Er is ook speciale aandacht voor het thema duurzaamheid. De menu’s van de chefs zijn, net als de Destination Dishes, ontworpen met aandacht voor de ingrediënten – de meeste zijn afkomstig van lokale producenten – en hoe ze worden bereid, om voedselverspilling te voorkomen. Het drijfhout dat de ‘eiland’-tafels siert, werd geborgen als onderdeel van “Guardians of the Coast”, het milieueducatieprogramma voor de bescherming van de Italiaanse kustlijn, beheerd door de Costa Crociere Foundation. Voor elk diner in de Archipel doneert Costa een deel van de opbrengst aan Costa Crociere Foundation om ecologische en sociale projecten te ondersteunen.

Als het gaat om excursies heeft het bedrijf haar hele assortiment opnieuw samengesteld om passagiers bijzondere plekken te laten verkennen. De routes zijn ook opnieuw ontworpen om ruimte te maken voor langere tussenstops dan ooit (voor Costa) in havens, waardoor passagiers de hele dag de tijd hebben om de bestemmingen in alle rust te bezoeken en te genieten van de plaatselijke tradities, smaken en kleuren. Dit moet volgens de rederij meer waarde creëren voor lokale gemeenschappen.

De transformatie van Costa is volgens het bedrijf zo ingrijpend dat het heeft besloten om ook haar bedrijfslogo te vernieuwen d.w.z. de “C”, die Costa al meer dan 70 jaar op zee over de hele wereld vergezelt. De nieuwe “C” brengt twee verschillende motieven samen ‘in een kronkelige, omhullende omhelzing’: de aarde, in geel te zien in het onderste deel van het logo, en de zee, in blauw in het bovenste deel.

De nieuwste innovaties van Costa zijn al beschikbaar op schepen die momenteel in de vaart zijn: Costa Smeralda, het vlaggenschip aangedreven door LNG (vloeibaar aardgas) dat pioniert op het gebied van duurzame innovatie, en Costa Firenze, die cruises van een week aanbiedt rond de westelijke Middellandse Zee; Costa Luminosa en Costa Deliziosa, met cruises van een week rond de oostelijke Middellandse Zee en Costa Diadema, nu met 10-daagse cruises naar Spanje en Portugal. De innovaties zullen vervolgens worden uitgebreid naar de volgende schepen die geleidelijk weer in gebruik worden genomen, waaronder het nieuwe vlaggenschip Costa Toscana, het tweede LNG-aangedreven schip in de vloot, dat vanaf maart 2022 in de vaart is.

Wil jij het nieuwe cruiseconcept van Costa Cruises zelf ervaren? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI Travel Store