Zondag 12 december 2021 heeft Carnival Cruise Line haar nieuwste schip Carnival Radiance gedoopt tijdens een doopceremonie in Long Beach, Californië, door de doopmoeder van het schip, Dr. Lucille O’Neal en haar zoon, Carnival Chief Fun Officer Shaquille O’Neal. Carnival Radiance onderging een make-over van boeg tot achtersteven van $200 miljoen. Voorheen heette het schip Carnival Victory. De Radiance is het derde schip van Carnival dat het hele jaar door vanuit Long Beach vaart, naast Carnival Panorama en Carnival Miracle.

De naamgevingsceremonie begon met een “We Are Family”-video van de bemanningsleden van Carnival Radiance die het schip klaarmaken voor gasten.

“Carnival Radiance bevat alle favoriete onderdelen van Carnival, dus we zijn buitengewoon verheugd om haar eindelijk te verwelkomen aan de westkust en in onze vloot”, zegt Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “En met de moeder van Shaq, Lucille; een ervaren spreekster die haar tijd en talent schenkt aan een breed scala aan liefdadigheidsorganisaties.”

Als onderdeel van de ceremonie hielpen Lucille en Shaquille met het schenken van champagne bovenop een traditionele scheepsbel, waarmee ze het schip officieel een naam gaven. Het City of Refuge Sanctuary Choir uit Gardena, Californië schudde het huis op z’n kop met een gospelversie van “We Are Family” terwijl gasten van het evenement met lichtstokjes zwaaiden tijdens een emotionele grote finale.

“Wat een speciale avond was het om het debuut van Carnival Radiance te vieren met mijn zoon aan mijn zijde in wat echt voelde als een “We Are Family”-evenement,” zei Lucille. “Het was een genoegen om deel uit te maken van deze festiviteiten, dus ik kan me alleen maar voorstellen hoe ongelooflijk het zal zijn voor gasten om aan boord van dit spectaculaire schip te zeilen – ze zullen er dol op zijn.”

Eerder die avond openden het moeder-zoonduo officieel restaurant Big Chicken, een restaurant gecreëerd door Shaquille, dat eerder dit jaar debuteerde op Mardi Gras, met gerechten gebaseerd op de recepten van zijn familie.

Aan boord

Naast Big Chicken zijn er nieuwe restaurants toegevoegd aan Carnival Radiance, waaronder Guy’s Pig & Anchor Bar-B-Que Smokehouse, gecreëerd door Food Network-ster en oude partner Guy Fieri; Heroes Tribute Bar; Italiaanse familierestaurant Cucina del Capitano; Bonsai-sushi; en de op het Caribisch gebied geïnspireerde RedFrog Pub. Alle openbare ruimtes van het schip zijn ook getransformeerd – inclusief het waterpark, jeugdfaciliteiten, winkels, Cloud 9 Spa en een nieuwe Liquid Lounge waar de bekroonde Playlist Productions-shows van Carnival worden gehouden. De buitenkant van het schip is ook versierd met de nieuwe rode, witte en blauwe rompkleuren van de rederij, net zoals vlaggenschip Mardi Gras.