Carnival Cruise Line vierde woensdag een nieuwe mijlpaal in de bouw van de Carnival Celebration, het tweede LNG-schip van de rederij. Op de scheepswerf van Meyer Turku in Finland vond de muntceremonie plaats van het zusterschip van de Mardi Gras, dat vorig jaar in de vaart kwam. De muntceremonie is een eeuwenoud gebruik in de scheepsbouw en symboliseert geluk voor het schip en haar bemanning.

Kapitein Vincenzo Alcaras, hoofdingenieur Fabien Gervaise, hotel director  Pierre Camilleri en leden van het Carnival Celebration-team voegden zich bij vertegenwoordigers van Meyer Turku om te helpen bij het lassen van een speciale doos met munten, die bij het begin van de bouw tijdelijk onder de kiel van het schip was geplaatst naar een vaste plaats nabij de mast van het schip.

Carnival Celebration start begin november met een 14-daagse transatlantische reis van Southampton naar de thuishaven PortMiami. Haar komst is onderdeel van de festiviteiten rond de 50e verjaardag van Carnival Cruise Line. Het schip debuteert samen met de opnieuw ontworpen Terminal F van Carnival in PortMiami, een van de eerste terminals die in 2023 gereed zal zijn voor walstroom.

Carnival Celebration, Mardi Gras en Carnival Jubilee, dat ook in aanbouw is en volgend jaar in de vaart komt, maken deel uit van de nieuwe Excel-klasse van de cruisemaatschappij. Elk Excel-schip heeft zes ‘fun’ zones en beschikt verder over de BOLT-achtbaan, een atrium met drie dekken en nieuw ontworpen suites en hutten.

Cruises met Carnival Cruise Line zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel