Carnival Cruise Line heeft aangekondigd dat zij een aantal protocollen gaat vereenvoudigen voor met name gevaccineerde gasten op cruises van 6 dagen en korter. De versoepelingen gaan over de testeisen vooraf aan de cruise. De rederij volgt hiermee het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) dat de afgelopen twee en half jaar veel regels opstelde voor rederijen. Daarmee zijn zij gestopt.

In het kort geldt vanaf 4 augustus bij Carnival Cruise Line:

  • Geen testen meer vooraf voor gevaccineerde gasten voor cruises van 6 dagen (5 nachten) en korter.
  • Testen vooraf mag bij cruises van 7 dagen (6 nachten) en langer al 3 dagen van te voren.
  • Kinderen van 2 jaar en ouder moeten een negatieve test laten zien, van hooguit 3 dagen oud. Deze mag ook zelf afgenomen zijn.

“We blijven, zoals altijd, toegewijd aan de gezondheid en veiligheid van onze gasten, bemanning en de gemeenschappen die we bedienen.  Veranderingen zullen in fasen worden doorgevoerd, met de eerste van deze updates van kracht op donderdag 4 augustus 2022 en gericht op korte cruise routes van 5 nachten of minder”, aldus het bedrijf. “Meer wijzigingen zullen binnenkort worden aangekondigd en alle wijzigingen zijn onderhevig aan eventuele vereisten van bestemmingen op het reisschema.”

Andere rederijen

Bekijk de COVID eisen van de meest populaire rederijen: