Carnival Cruise Line heeft donderdag bekendgemaakt dat haar derde Excel-klasse schip, dat in 2023 wordt opgeleverd, de naam Carnival Jubilee krijgt en dat Galveston, Texas haar thuishaven wordt. De Mardi Gras, die reeds vaart vanuit Port Canaveral, en Carnival Celebration, die eind 2022 wordt afgeleverd en Miami als thuishaven krijgt, worden haar zusterschepen. De schepen varen allen op vloeibaar aardgas (LNG).

De aankondiging vond plaats op dezelfde dag dat Carnival liet weten dat alle 22 van haar, in de Verenigde Staten gevestigde, schepen tegen maart 2022 weer in de vaart zijn. In februari 2022 zullen al 19 schepen actief zijn. De Carnival Sensation maakt met ingang van 5 maart 2022 haar herstart vanaf Mobile Alabama, de Carnival Ecstasy keert op 7 maart 2022 terug in Jacksonville, Florida en de Carnival Paradise ontvangt vanaf 12 maart 2022 in Tampa, Florida weer passagiers.

“Carnival was de eerste cruisemaatschappij die in 2000 het hele jaar door cruises vanuit Galveston aanbood, en we zijn doorgegaan met het uitbreiden van onze aanwezigheid en ondersteuning van de uitbreiding van de haven van Galveston, dus we zijn verheugd om ons gloednieuwe Carnival Jubilee naar Texas te brengen en de grotere zuidwestelijke regio, “zei Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “Dit prachtige, innovatieve schip zal onze gasten een geheel nieuwe cruise-ervaring bieden, en we hebben een aantal geweldige verrassingen in petto, waarvan we weten dat onze gasten er dol op zullen zijn.”

Carnival Jubilee krijgt een brutotonnage van 182.800 en een capaciteit van meer dan 5.400 gasten en 1.700 bemanningsleden. Ze gaat 7-daagse West-Caribische routes varen. Het schip zal diverse faciliteiten bevatten die eerder werden geïntroduceerd op haar zusterschepen, waaronder de BOLT-achtbaan op het bovendek, uitgebreide eetgelegenheden, nieuwe ontwerpen voor suites en hutten, en een 3-dekken hoge atrium aan stuurboordzijde van het schip dat uitkijkt over de oceaan en ‘s avonds wordt omgebouwd tot een amusementslocatie. Het schip zal ook over zes zones beschikken, waarvan er twee met gloednieuwe concepten die op een later tijdstip zullen worden onthuld. Meer details over de Carnival Jubilee worden de komende maanden bekendgemaakt.

Cruises met Carnival Cruise Line zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Travel Store