Met de eerste hei-slag is vandaag begonnen met de bouw van de nieuwe cruiseterminal, Columbuskaje, in Bremerhaven. Over twee jaar, in het najaar van 2023, moet het grootste deel van het gebouw klaar zijn. Tegen die tijd wordt de 620 meter kade in de Weserschlick gemaakt inclusief vaste en nieuwe passagiersbruggen. Daarna wordt het laatste deel van de 800 meter lange nieuwbouw opgeleverd.

Sinds de bouw van containerterminal 4, anderhalf decennium geleden, is het de grootste kadeconstructie waar havenbeheerder Bremenports nu mee van start gaat. De Duitse senator voor wetenschap en havens, dr. Claudia Schilling benadrukte het belang van deze investering: “Met de nieuwbouw maken we de cruisekade geschikt voor de uitdagingen van de toekomst. Ik ben er zeker van dat Columbus Island met de ultramoderne terminal, de nieuwe kade en een nieuw gebouw op de plaats van het oude Columbus terminal een sterke, ontwikkelbare locatie zal zijn voor internationale cruises.”

Extra land na bouw voor deelstaat Bremen

Het heiwerk wordt uitgevoerd met een zogenaamde balg, waardoor de geluidsemissie sterk wordt verminderd. Daarnaast voert het bouwbedrijf voor de start “akoestische afschrikkende maatregelen” uit om zeezoogdieren in de omgeving te waarschuwen. Klein neveneffect van het grote bouwproject: de deelstaat Bremen wordt groter. Door het plaatsen van de nieuwe damwand zal ruim 17.000 vierkante meter van de federale waterweg ontgonnen zijn, een kleine landwinst voor de deelstaat Bremen. Na het besluit van de Senaat in 2019 ontwikkelden de ingenieurs van Bremenports gedetailleerde plannen voor de nieuwe kade.

Bremenports Managing Director Robert Howe: “In nauwe afstemming met het Columbus Cruise Centre Bremerhaven hebben we ervoor gezorgd dat de cruiseschepen ook tijdens de bouwperiode toegang hebben tot de cruiseterminal. Dit geeft de rederijen de zekerheid dat Bremerhaven ook tijdens de bouwperiode een goede vestigingslocatie voor de cruiseindustrie blijft.”

Cruiseterminal inclusief parkeergarage

Het is de bedoeling dat het middengedeelte van het huidige gebouwencomplex wordt afgebroken en herbouwd. Naast de terminal krijgt het complex ook een geïntegreerde parkeergarage en meerdere kantoorverdiepingen. Senator dr. Schilling: “We willen zo goed mogelijk voldoen aan de eisen van een moderne cruiseterminal. Daarnaast moeten de plannen zo worden geconcretiseerd dat de nieuwbouw en de daaropvolgende exploitatie, op basis van de eisen van het regeerakkoord, voldoen aan de modernste ecologische eisen en Bremerhaven versterken als toeristische en evenementenlocatie.”

Een consortium van de bouwbedrijven TAGU en Züblin heeft de opdracht gekregen om de bouw uit te voeren.

Meer weten over cruisen vanaf Bremerhaven? Lees hier verder.