Op de scheepswerf van Meyer Werft in het Duitse Warnemunde is de bouw van het tweede schip van P&O Cruises in de Excel klasse, de Arvia, in volle gang. Het tweede LNG-schip van de Britse cruisemaatschappij komt volgens planning in december  2022 in de vaart.

Het eerste onderdeel van het schip, de drijvende machinekamereenheid (FERU), is verplaatst naar de loods op de Meyer Werft-werf waar de Arvia wordt gebouwd. De FERU is gemaakt door de Neptun Werft (zusteronderneming van Meyer Werft). Het is 140 meter lang, 42 meter breed en weegt ongeveer 12.000 ton. Nu de FERU in de hal staat gaat de bouw een nieuwe fase in. De geprefabriceerde blokken zullen op het machinekamergedeelte worden gemonteerd.

Net als zusterschip Iona zal ook de Arvia een glazen Sky Dome hebben aan boord. Daarnaast zal het net als andere LNG bouwgelijke schepen van Meyer Werft een atrium hebben in het midden van het schip. Het schip (180.000 ton) wordt 344 meter lang en 42 meter breed. Ze kan maximaal 5.200 passagiers herbergen.