Oceania Cruises heeft bekendgemaakt dat de lancering van haar nieuwste collectie exotische routes voor het winterseizoen 2022-2023 op 3 maart 2021 heeft geresulteerd in een record met de meeste boekingen op één dag in de 18-jarige geschiedenis van de rederij.

Op 3 maart 2021 opende Oceania Cruises de verkoop van haar 2022-2023 Tropics and Exotics Collection routes aan het grote publiek. Deze collectie van 127 routes varieert van 7 tot 77 dagen door Afrika, Antarctica, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland, het Caribisch gebied, Zuid-Amerika en de Stille Zuidzee. De best verkopende bestemmingen waren Azië, Afrika en Zuid-Amerika. De Caraïben en Australië / Nieuw-Zeeland lieten ook sterke resultaten zien met een 35-daagse cruise rond Australië tijdens de kerst- en nieuwjaarsvakantie als best verkochte reis.

“De enorme golf van boekingen die we zagen op de dag dat we onze nieuwe reisroutes voor 2022 en 2023 in de verkoop deden, onderstreept de buitengewone vraag naar lange en exotische cruisevakanties. Luxe reizigers willen de wereld nog een keer verkennen en boeken eerder van tevoren om ervoor te zorgen dat hun reisdromen worden vervuld ”, aldus Bob Binder, President en CEO van Oceania Cruises.

Dit boekingsrecord komt slechts enkele weken nadat de rederij haar wereldcruise van zes maanden uitverkocht op de eerste dag dat deze voor de verkoop voor het grote publiek werd geopend. Volgens Oceania Cruises hebben reizigers een sterke vraag naar lange, exotische cruisevakanties, variërend van enkele weken tot meer dan twee maanden, goed voor bijna een derde van de boekingen die op 3 maart 2021 werden gemaakt.

De cruisemaatschappij heeft ook een uitzonderlijk sterke vraag gezien naar haar collectie reizen in Europa en Noord-Amerika voor 2022. Om te voldoen aan de vraag van consumenten en reisadviseurs die verder vantevoren boeken zal Oceania Cruises vanaf september de lente, zomer en herfst 2023 Europa en Noord-Amerika reizen te koop aanbieden.