Oud & Nieuw wordt groots gevierd op Madeira. Elk jaar komen er wel meer dan 10 cruiseschepen naar het Portugese eiland toe om het wereldbekende vuurwerk om middernacht te bekijken. Van het oosten naar het westen wordt overal op het eiland het vuurwerk ontstoken in een prachtige show. Een must-see! Wil je ook erbij zijn op je cruiseschip? Wij zetten alle schepen op een rijtje. In dit jaar zijn het er 8.

Welke routes bezoeken Madeira?

Madeira wordt vrijwel altijd in de routes opgenomen van cruiseschepen die rondom de Canarische Eilanden (onder andere Tenerife, Gran Canaria) varen. Overigens ligt Madeira toch nog een dag varen ten noorden van deze eilanden. Je ziet dat vooral in de wintermaanden het Portugese eiland populair is. De temperatuur ligt dan zo tussen de 18-23 graden.

Lengte van je cruise

Alle cruises zijn 8 dagen of langer. Wanneer je van Noord-Europa naar Zuid-Europa vaart, houd dan wel rekening met eventueel slecht weer op deze route. De Noordzee en Golf van Biskaje kunnen ‘spoken’ in deze tijd van het jaar. Je bent ongeveer 3 zeedagen op dit grote stuk onderweg en misschien heb je nog een haven tussendoor in Portugal (Vigo of Lissabon).

Welke havens zijn interessant?

Madeira vormt uiteraard het hoogtepunt van je cruise. De korte routes van 8 dagen vertrekken vanaf de Canarische Eilanden, zoals van Tenerife of Gran Canaria.  De eilanden die bezocht worden zijn vrijwel altijd Lanzarote of Fuerteventura, Tenerife en Gran Canaria. Erg leuk is een tussenstop in Casablanca (Marokko) of de kleinere Canarische Eilanden La Gomera of La Palma. Cruises van langer dan 14 dagen bezoeken vaker deze laatste bestemmingen.

Welke schepen bezoeken het nieuwjaarsvuurwerk van 2021/2022?

Amadea – Phoenix Reisen – 18 dagen

De Amadea start op 22 december in Villefranche (bij het Franse Nice) en vaart een 18-daagse cruise in de Middellandse Zee (o.a. Cartagena, Malaga) langs de Canarische Eilanden en Marokko (Agadir en Casablanca). Via Civitavecchia en Palma de Mallorca ontscheep je weer in Villefranche. Vanaf €2499 bij:

Captain Cruise

AIDAmar – AIDA Cruises – 8 dagen

Daarnaast zal de AIDAmar voor anker gaan bij Funchal op een 8-daagse reis vanaf Gran Canaria. Je bezoekt diverse eilanden van de Canarische Eilanden zoals La Palma, Tenerife en Lanzarote. Vanaf €895 met vertrek op 26 december 2021, bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Arcadia – P&O Cruises – 17 dagen

Vanuit Southampon op 22 december gaat de Arcadia naar Vigo en Lissabon, vervolgens naar de Canarische Eilanden en op 31 december naar Madeira en daarna terug naar Southampton op 7 januari. Prijs op aanvraag bij:

Captain Cruise

Balmoral en Borealis – Fred. Olsen Cruise Lines -15 dagen

De Borealis (ex-Rotterdam) van Fred. Olsen Cruise Lines vertrekt op 21 december vanuit Liverpool en vaart in 3 dagen rechtstreeks naar de Canarische Eilanden. Vanaf 2499 pond.

De Balmoral vertrekt uit Southampton. Zij gaat één dag later op 22 december ook rechtstreeks naar de warme eilanden. Op de terugweg bezoekt zij ook La Coruna. Vanaf 2399 pond.

Marella Explorer – Marella Cruises – 8 dagen

De Britse Marella Explorer vertrekt naar keuze uit Tenerife of Gran Canaria voor een 8-daagse cruise langs de Canarische Eilanden en Funchal. Vanaf 1462 pond.

Mein Schiff 3 – TUI Cruises – 8 of 15 dagen – all-inclusive!

De Mein Schiff 3 maakt met 2500 passagiers een 8-daagse of 15-daagse premium all-inclusive cruise. Je vertrekt vanaf Tenerife en bezoekt naast Funchal ook o.a. La Palma, La Gomera en Fuerteventura.  Een uitstekende keuze omdat in deze cruise veel (fooien, geselecteerde drankjes) is inbegrepen op een uitstekend schip! Vanaf €1349 bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTUITravel Store

Queen Victoria – Cunard – 17 dagen

De klassieke Queen Victoria vaart vanuit Southampton op 23 december 2021 een 17-daagse cruise via Lissabon naar de Canarische Eilanden. Je eindigt deze reis in Hamburg. Vanaf €2970 bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Bekijk welke cruises nog meer Madeira bezoeken:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store