Op 13 december 2021 bereikte AIDAnova voor het eerst sinds lange tijd weer de haven van Hamburg. Na een bezoek aan Rotterdam en een ankerplaats verblijf nabij Scheveningen, arriveerde het schip Hamburg. De bemanning van het schip stuurde een liefdevolle lichtboodschap “Moin ❤ HH” naar de Hamburgers langs de Elbe.

AIDAnova vertrok op dinsdag 14 december als 10e AIDA-kusmondschip dit jaar dat weer is gaan varen. Het eerste cruiseschip ter wereld dat voor 100 procent wordt geëxploiteerd met vloeibaar aardgas (LNG) met een lage emissie, ontving twee jaar geleden de Blauwe Engel van de Duitse regering voor zijn milieuvriendelijke scheepsontwerp.

In overeenstemming met de komende cruises, is AIDAnova omgetoverd tot een winterwonderland: oversized kerstlichtinstallaties en feestelijk versierde kerstbomen wachten om bewonderd te worden door grote en kleine gasten. De eerste van twee adventsreizen leidt vanaf Hamburg van 14 tot 19 december 2021 naar Kristiansand en Oslo. Op de reis van 19 tot 22 december 2021 wordt alleen Kristiansand bezocht. AIDA gastronomische gast en doopmoeder Andrea Schirmaier-Huber zal aan boord zijn op beide cruises. Gasten hebben de mogelijkheid om samen met de bekende tv-kok lekkere koekjes en kerstchocolade te maken.

Het meest feestelijke programma biedt de reis van 22 december 2021 tot 8 januari 2022 van Hamburg naar Gran Canaria. Gasten beleven de jaarwisseling in Funchal, Madeira. Elk jaar wordt daar een van de meest spectaculaire vuurwerken ter wereld gehouden. Deze cruises is ook voor een korter segment te boeken van/naar Lissabon.

Van januari tot april 2022 gaat AIDAnova naar Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura en Lanzarote, enkele van de mooiste eilanden van de Spaanse archipel. De Canarische Eilanden zijn een van de klassiekers voor iedereen die ook in de winter van de zon wil genieten. Deze cruises zijn boekbaar vanaf €499 euro per persoon.

Aan boord

Aan boord van AIDAnova genieten gasten onder meer 17 restaurants en 23 bars, een dubbele waterglijbaan en de klimtuin, de Beach Club, het Theatrium met zijn 360°-podium, de tv-studio en de ruime Body & Soul Organic Spa verwachten.  Miriam cruiste in maart 2019 met dit schip mee:

Lees hier meer over de reportage van de AIDAnova
Met het uitgebreide AIDA gezondheids- en veiligheidsconcept kunnen gasten ontspannen en tegelijkertijd veilig van hun vakantie genieten. Alle AIDA-reizen vinden plaats met een aangepaste passagierscapaciteit. Naast de regelgeving over vaccinatiebescherming en de aanvullende COVID-19-tests voor aankomst, omvatten de uitgebreide preventieve maatregelen regelmatige gezondheidscontroles aan boord en uitgebreide gezonheidsregels. In de medische centra, die onder meer zijn uitgerust met de nieuwste COVID-19-testapparaten, is de klok rond uitgebreide zorg gegarandeerd.

Het AIDA Urlaubskompass biedt in één oogopslag alle belangrijke informatie over reisvoorbereiding, inclusief vaccinatie, test- en toelatingseisen, excursies en het gezondheidsconcept: www.aida.de/urlaubskompass

Bekijk alle cruises bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI Travel Store