Het gloednieuwe cruiseschip AIDAcosma van de Duitse cruisemaatschappij AIDA Cruises is donderdagochtend voor de eerste keer aangekomen in Rotterdam. ‘s Ochtends meerde het tweede LNG-schip in de Helios-klasse aan bij de Holland Amerikakade. Het zusterschip van AIDAnova is bezig aan haar eerste reis met passagiers vanuit Hamburg.

Passagiers kunnen aan boord een verscheidenheid aan voorzieningen verwachten. Een van de hoogtepunten is het Ocean Deck. Dit nieuwe gedeelte beslaat vier dekken en biedt 360 graden panoramisch uitzicht op de oceaan. De gehele dag door kan je er zonnen en
ontspannen. Het grote overloopzwembad op de achtersteven van het schip zorgt voor verkoeling.

Daarnaast zijn er activiteiten voor passagiers van alle leeftijden waaronder een bouldermuur, een touw- en balansparcours en een nieuw funpark met grote binnenspeeltuin. Ook aan de inwendige mens is gedacht met o.a. het Beach House Restaurant waar zomerse, lichte delicatessen worden geserveerd, het specialiteitenrestaurant Mamma Mia biedt zelfgemaakte pasta en verse Italiaanse gerechten en het Brauhaus heeft een buitengrill met uitzicht op zee.

Verder ontbreken ook de populaire faciliteiten van de AIDAnova niet aan boord, zoals de Beach Club, het Theatrium met zijn 360°-podium, de tv-studio en de ruime Body & Soul Organic Spa. Culinaire hoogstandjes zijn te vinden 17 restaurantsen 23 bars en cafe’s.

Doop

De AIDAcosma komt tot medio april 7 keer keer naar Cruise Port Rotterdam. Het schip wordt op 9 april gedoopt in Hamburg door atlete Kristina Vogel. Passagiers op de 14-daagse doopreis van 9 tot 23 april 2022 van Hamburg naar Palma kunnen dit bijzondere evenement aan boord meemaken. Deze en enkele andere cruises zijn ook boekbaar vanuit Rotterdam.

Van 23 april tot 15 oktober 2022 biedt AIDAcosma wekelijkse reizen aan vanuit Palma en Barcelona. Daarbij worden o.a. Florence, Rome en Corsica aangedaan. In het najaar zet ze koers naar haar zonnige winterverblijf in Dubai.

Wil jij cruisen met de AIDAcosma vanuit Rotterdam? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI