Op zaterdag 5 december 2020 vertrok cruiseschip AIDAperla van AIDA Cruises in Las Palmas, Gran Canaria, voor de eerste reis van dit seizoen rond de Canarische Eilanden. Als tweede schip in de AIDA-vloot vertrekt AIDAmar vanaf 20 december 2020.

Tot eind december 2020 biedt AIDA Cruises vijf extra datums aan voor iedereen die wil ontsnappen aan de grijze winterroutine in Duitsland. In januari 2021 beginnen de zevendaagse cruises met AIDAperla en AIDAmar naar de eilanden van de eeuwige lente op zaterdag of zondag vanuit Gran Canaria.

De route bestaat uit een zeedag, een bezoek aan La Palma en twee dagen in Tenerife. Daarna vaart de AIDAperla door naar Fuerteventura, dat in 2009 door UNESCO werd uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Lanzarote is de laatste bestemming, het eiland vol met fascinerende vulkanische landschappen.

De Spaanse regering heeft in november duidelijke regels aangenomen voor veilig reizen. Deze komen overeen met de gezondheids- en preventieprotocollen die al zijn opgesteld door AIDA Cruises.

Met maatregelen zoals een gratis COVID-19-test vóór de reis, medische zorg en testcapaciteiten aan boord van de AIDA-schepen, afstandsregels en verhoogde desinfectiemaatregelen. Daarnaast zijn er excursies van AIDA aan wal, gasten mogen namelijk niet zelf zonder excursie van boord.

Miriam cruiste in maart met de AIDAnova een gedeelte van deze route en ontdekte het casual cruisen met AIDA. De AIDAperla is de iets kleinere versie van de AIDAnova, en heeft veel dezelfde faciliteiten. Lees hier haar ervaringen.

Nieuwsgierig naar een cruise met AIDA? Kijk dan bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasStipTUIZeetours