Deze week (13 december – 19 december 2021, week 50) staan er 3 aanlopen van cruiseschepen in Nederland gepland bij Rotterdam en IJmuiden. De Iona van P&O Cruises, AIDAprima van AIDA Cruises en MSC Magnifica van MSC Cruises zullen allen, volgens de huidige planning, hun opwachting maken.

Cruiseschepen in Rotterdam

Rotterdam ontving maandagochtend 13 december het cruiseschip Iona van de Britse cruisemaatschappij P&O Cruises met passagiers.  Het 337 meter lange schip, dat volledig opereert op LNG, verblijft tot dinsdagavond 14 december 19:00 uur aan de Holland Amerikakade. Het zet vervolgens koers naar Le Havre in Frankrijk. Het schip is bezig aan een 8-daagse cruise in Noord-Europa met Southampton als begin- en eindpunt. Zondag bracht het een bezoek aan Zeebrugge. Eind oktober was ze ook al met passagiers te gast in Rotterdam. Daarvoor liet ze zich regelmatig zien voor ‘technical calls’.

Donderdag 16 december brengt de AIDAprima van AIDA Cruises weer een bezoek aan Cruise Port Rotterdam (08:00 uur) tijdens haar vaste Metropolen-route met Zeebrugge, Le Havre en Southampton als andere bestemmingen. Ze verblijft wederom een nacht waarna ze om 08:00 uur weer vertrekt naar haar thuishaven in Hamburg.

Cruiseschepen in IJmuiden

De MSC Magnifica van MSC Cruises wordt vrijdag 17 december 2021 wederom verwacht in IJmuiden tijdens haar reguliere 8-daagse West-Europese cruise. Ze staat ingepland van 08:00-20:00 uur. Het is mogelijk om in IJmuiden op te stappen.

Bekijk nog meer aankomsten van dit jaar per haven:
AmsterdamRotterdamDelfzijlDen HelderHarlingenIJmuidenOudeschildScheveningenVlissingen