Bijna alle ogen zullen deze week (25 t/m 31 oktober, week 43) gericht zijn op Rotterdam waar 4 van de 5 aanlopen van cruiseschepen in Nederland zullen zijn. De Iona, AIDAmar, AIDAprima en Regal Princess komen met passagiers naar Cruise Port Rotterdam. De AIDAmar meldt zich ook bij Felison Terminal in IJmuiden.

Cruiseschepen in Rotterdam

Maandag 25 oktober 2021 kwam het eerste cruiseschip van deze week aan bij de Holland Amerikakade in Rotterdam. De Iona van P&O Cruises meerde rond 06:00 uur aan bij de cruiseterminal. Het nieuwste vlaggenschip van de Britse cruisemaatschappij is volgens planning nog tot dinsdag 26 oktober 2021 om 19:00 uur aan de kade te bewonderen.

De Iona is bezig aan een 8-daagse cruise door Noord-Europa met Southampton als begin- en eindpunt. Na een bezoek afgelopen zondag aan Zeebrugge (België) staat ook Le Havre (Frankrijk) nog op het programma. Het is niet de eerste keer dat het schip Rotterdam aandoet. Het meldde zich al eerder voor ‘technical calls’. Aangezien dit de eerste keer is met passagiers vond maandag in de terminal de traditionele Key & Plaque ceremonie plaats.

 

Woensdag 27 oktober 2021 is de AIDAmar te gast bij Cruise Port Rotterdam. Het cruiseschip van de Duitse cruisemaatschappij AIDA Cruises is zondag vanuit Hamburg vertrokken voor een 15-daagse repositioneringscruise naar Gran Canaria. Daarvandaan gaat ze 8-daagse cruises varen langs de Canarische Eilanden en Madeira. De AIDAmar zal naar verwachting van 07:00-19:00 uur in Rotterdam blijven.

De AIDAmar zal plaats maken voor een ander bekend schip uit de vloot van AIDA Cruises, AIDAprima. De AIDAprima komt donderdag 28 oktober 2021 om 08:00 uur aan en vertrekt na een overnachting op vrijdag 29 oktober 2021 om 08:00 uur. Als alles volgens plan verloopt zal de AIDAprima de komende maanden wekelijks in Rotterdam te zien zijn. Net als voorheen gaat het schip 8-daagse cruises varen langs de ‘Metropolen’ van Noord-Europa waaronder ook Cherbourg (Frankrijk), Le Havre (Frankrijk), Zeebrugge (België) en Hamburg (Duitsland).

Rotterdam sluit een drukke cruiseweek komende zondag 31 oktober 2021 af met het bezoek van de Regal Princess. Het schip van de Amerikaanse cruisemaatschappij Princess Cruises staat van 11:00-21:00 uur ingepland. Rotterdam is de enige bestemming van een 5-daagse cruise van en naar Southampton. De Regal Princess, o.a. bekend van de scheepshoorn die The Love Boat tune kan laten horen, bezocht eerder deze maand ook al Rotterdam met passagiers.

Cruiseschepen in IJmuiden

Voordat de AIDAmar op woensdag 27 oktober 2021 in Rotterdam aankomt doet het een dag eerder, op dinsdag 26 oktober 2021, IJmuiden aan. Het schip komt om 07:00 uur aan en zet om 22:00 uur koers naar Rotterdam. Tijdens de 15-daagse repositioneringscruise naar de Canarische Eilanden worden ook Zeebrugge (België), Le Havre (Frankrijk), La Coruna (Spanje), Porto en Lissabon (Portugal), Funchal (Madeira) en Tenerife (Canarische Eilanden) bezocht.

Bekijk nog meer aankomsten van dit jaar per haven:

AmsterdamRotterdamDelfzijlDen HelderHarlingenIJmuidenOudeschildScheveningenVlissingen