Deze week (23 mei – 29 mei 2022, week 21) staan er maar liefst 9 aanlopen van cruiseschepen in Nederland gepland in Amsterdam en Rotterdam. Norwegian Dawn van Norwegian Cruise Line, Vasco da Gama van Nicko Cruises, Celebrity Apex en Celebrity Silhouette van Celebrity Cruises, Jewel of the Seas van Royal Caribbean International, Rotterdam van Holland America Line, Star Legend van Windstar Cruises, AIDAprima van AIDA Cruises en MSC Virtuosa van MSC Cruises zullen allen, volgens de huidige planning, hun opwachting maken.

Cruiseschepen in Amsterdam

Cruise Port Amsterdam maakt zich op voor een drukke cruiseweek. De hoofdstad verwacht 7 cruiseschepen aan de kade. Vanaf dinsdag zal er elke dag minimaal 1 cruiseschip te bewonderen zijn.

Norwegian Dawn trapt dinsdag 23 mei 2022 af met een bezoek van 07:00-17:00 uur. Het is de eerste keer dat het schip van Norwegian Cruise Line Amsterdam aan doet. Tot begin oktober zal de Dawn 5 keer cruises maken vanuit Amsterdam, waarvan 4 keer naar de Britse Eilanden en 1 keer naar de Oostzee.

Een dag later, woensdag 24 mei 2022, maakt de Vasco da Gama van Nicko Cruises haar opwachting. Ze arriveert om 08:00 uur en kiest, na een overnachting, de volgende dag om 14:00 uur weer het ruime sop. Die dag (25 mei 2022) keert de Celebrity Apex van Celebrity Cruises weer terug van haar eerste Britse Eilanden cruise vanuit haar nieuwe thuishaven. Om 17:00 uur vertrekt ze met nieuwe passagiers voor een cruise naar Scandinavië en Estland.

Vrijdag 26 mei 2022 keert ook Jewel of the Seas van Royal Caribbean International weer terug naar haar tijdelijke thuisbasis. Ze verblijft er van 06:00 tot 18:30 uur en zet dan koers naar IJsland en Ierland voor een 13-daagse cruise. Zaterdag 27 mei 2022 staat een aanloop gepland van de Celebrity Silhouette van Celebrity Cruises (08:00-22:00 uur). Later dit jaar, op 27 augustus, zal ze nog een keer terugkeren.

De week wordt zondag in Amsterdam afgesloten met een dubbele call. De Rotterdam van Holland America Line meldt zich weer na een Noorse fjordencruise van 06:30-17:00 uur. In de namiddag begint de 8-daagse doopcruise met Rotterdam op maandag 30 mei als eerste bestemming. In Rotterdam vindt de doop plaats door Prinses Margriet. Tegelijkertijd met de Rotterdam is de Star Legend van Windstar Cruises te gast (07:30-18:00 uur). Aan het begin van de avond start het schip, dat aanvoelt als een jacht, een 9-daagse cruise naar de Noorse Fjorden met Kopenhagen als eindbestemming.

Cruiseschepen in Rotterdam

Voordat het doopfeest van de Rotterdam in Rotterdam volgende week maandag losbarst, worden eerst nog later deze week de AIDAprima en MSC Virtuosa verwacht aan de Holland Amerikakade. Vaste bezoeker AIDAprima van AIDA Cruises komt op donderdag 26 mei naar Rotterdam (08:00 uur) en vertrekt op hetzelfde tijdstip een dag later voor een 15-daagse Metropolen & Noorwegen cruise.

Zaterdag 28 mei ontvangt Cruise Port Rotterdam voor de eerste keer MSC Virtuosa van MSC Cruises (10:00-17:00 uur). Het tweede cruiseschip in de Meraviglia-Plus klasse is bezig aan een korte 4-daagse cruise vanuit Southampton. Naast Rotterdam wordt ook Cherbourg in Frankrijk aangedaan.

Bekijk nog meer aankomsten van dit jaar per haven:

AmsterdamRotterdamDelfzijlDen HelderHarlingenIJmuidenOudeschildScheveningenVlissingen