Als u op zoek bent naar iets anders voor uw vakantie dit jaar, waarom niet kijken naar rondvaartvakanties? Navigeren waterwegen is veel plezier.

Veel mensen zijn gaan op een rondvaartboot vakantie omdat ze het gevoel dat ze niet genoeg weten over varen. In feite heb je geen vaarervaring nodig om te kunnen genieten van rondvaartboten, en alle training die je nodig hebt, wordt gegeven door het vakantiebedrijf waar je de boot van huurt.

Een paar veelgestelde vragen staan hieronder vermeld over rondvaartvakanties.

Waar komt het drinken en wassen van water vandaan? Op uw vakantie heeft uw boot een volle tank water voor zowel de keuken als de douche. Een volle tank zal waarschijnlijk genoeg zijn om mee te gaan voor je reis, maar als je meer nodig hebt zijn er veel openbare ligplaatsen waar je tanken met water.

Hoeveel kost de brandstof?

Dit alles hangt af van hoe ver je gaat en met welke snelheden, maar je zou verwachten te betalen tussen de 40 pond en 100 pond voor een week cruisen. Kosten in Schotland kunnen hoger zijn, dus als je kijkt naar het verkennen van het noorden van de grens, kan het kosten tot 130 pond per week.

Als er niet-zwemmers of kinderen, in uw varen partij dan is het een goed idee om een aantal drijfvermogen hulpmiddelen aan boord in het geval iemand valt overboord. Zorg ervoor dat iedereen heeft een goed paar verstandige, anti-slip schoenen voor het rondlopen in, en je moet ten minste twee mensen die fysiek in staat zijn om te springen op en off-board en werk alle sloten die u passeren.